Nu de horeca tot 22.00 uur open mag en een bezoek aan theater en bioscoop weer mogelijk zijn, dan is een (kort) avondje romantiek de liefdestraktatie van 2022. Na de lockdown is zo’n avondje uit bijzonder. In je Valentijnsmailing van dit jaar gaat het daarom ook om ‘speciaal’ en ‘exclusief’. In dit blog geven we je 5 tips voor een liefdesmailing die dit jaar een extra glanslaag heeft. En ben je klant van Spotler en heb je haast met je mailing, kijk dan snel in onze Template Gallery. Je vindt er een mooi en speciaal Valentijnstemplate dat je direct kan inzetten.

Valentijnsdag 2022: we mogen weer

Van alle uitgaansgelegenheden waar je mails van ontvangt, kun je dit jaar een Valentijnsmailing verwachten die maar één boodschap centraal stelt: we mogen weer! Of zo als Van der Valk dit jaar mailt: welkom terug! Valentijnsdag valt dit jaar op een maandag, maar als je mailt namens een restaurant, hotel, theater, bioscoop of café, dan staat niets je in de weg om het weekend van 12 en 13 februari als Valentijnsweekend te claimen.

De extra positieve toon die je dit jaar in je Valentijnsmailing terug kan laten komen, is niet de enige tip van dit jaar. We hebben er nog vijf:

  • Leuke headerafbeelding met geïntegreerde tekst en call-to-action
  • Een opvallende en gepersonaliseerde button
  • Een liefdesvolle WhatsApp-share
  • Cadeaublokken voor hem en voor haar mooi naast elkaar
  • Een speciaal verzoek aan je lezer

Laten we je inspireren en alvast op weg helpen met een aantal mooie voorbeelden.

Gebruik een mooie headerafbeelding en personaliseer je mail

Wat voor Valentijn heel goed werkt, is een opvallende headerafbeelding waarin je een klein beetje tekst kwijt kunt met een mooie call-to-action. Met Valentijn zet je immers je lezers in het zonnetje door een leuke aanbieding te presenteren. Lezers verwachten dat, ze zijn nieuwsgierig en dan helpt het als de opmaak van de mailing hierop aansluit.

Kijk maar eens naar de voorbeelden van Van der Valk en webhoster Strato:

Wat dit jaar vooral opvalt, zijn de afbeeldingen van liefdesstelletjes in de header. Geen abstracte afbeeldingen van hartjes, cupidopijlen of cadeauverpakkingen met een strik erom, maar echte love couples. En: niet binnen bij het haardvuur, maar lekker buiten. De lockdown is immers voorbij.

Echt mooi is de call-to-action Aanbieding voor Hendrik waarin ik als lezer direct wordt aangesproken. Zeker voor een Valentijnsmailing is dat goed gekozen. Zorg er wel voor dat je voor het personalisatieveld {voornaam} een leuk alternatief verzint als je vullingsgraad geen 100% is. Zoiets als Aanbieding voor jou is een kort en zakelijk-correct alternatief. Maak het jezelf niet al te moeilijk.

Het voorbeeld van Strato is een voorbeeld uit de B2B. Valentijnsmailings in de B2B gaan vooral over ‘jezelf trakteren’. De lezer mag iets voor zichzelf kopen. In de mail van Van der Valk – een B2C-voorbeeld – staat heel duidelijk dat het driegangendiner een cadeau voor twee is.

Natuurlijk vind je in de B2C ook wel voorbeelden van ‘jezelf trakteren’, maar B2C-marketeers onderstrepen net iets vaker dat Valentijn een feest voor twee is. Zo is het voorbeeld van het Stadstheater Zoetermeer helemaal gericht op ‘geef uw lief’ en ‘jullie samen’ en is het overzicht met films afgestemd op l’amour.

Voeg een liefdesvolle WhatApp-share toe

Wat je in bovenstaande mails niet ziet, maar wat prima bij Valentijn past: een WhatsApp-share. Zeker als je een leuke lezersgerichte aanbieding hebt, dan is het toch fantastisch als je lezer die aanbieding via WhatsApp aan zijn of haar lief kan delen. In Spotler zit een handige Whatsapp-share-functionaliteit en het is echt heel mooi als je het cadeau ‘weekendje weg’ of ‘filmpje pakken’ kunt appen naar je Valentijn.

Nog mooier: je kunt voor al die verliefde lezers de begeleidende Whatsapp-tekst alvast klaarzetten. Waarom niet: Allerliefste Valentijn, dit weekend gaan wij iets leuks doen. Dikke kus. Natuurlijk vergeet je niet om er een linkje in te stoppen naar je aanbieding en je hebt voor je lezer een prachtcadeau.

Cadeaublokken M/V en een speciaal verzoek aan je lezer

Valentijnsdag stond ooit alleen in het teken van de anonieme liefde. Maar dat is allang niet meer zo. Het huidige Valentijnsfeest is ook een speciale dag voor je man, je vrouw, je verdere familie, je zakenrelatie etc. Wenskaartenmaker Hallmark heeft daar onderzoek naar gedaan en zegt ‘dat bijvoorbeeld dochters hun moeder in het zonnetje zetten of dat vriendinnen elkaar een kaartje sturen.’ Hallmark ziet de populariteit van Valentijn groeien en noteert sinds het uitbreken van de coronacrisis een verdriedubbeling van zijn online verkopen.

Ook in je Valentijnsmailing kun je prima aansluiten op dat ‘brede’ feest. Plaats in je template twee contentblokken naast elkaar met twee cta-buttons: voor hem en voor haar, zodat je lezer lekker zelf kan kiezen. Of maak er Voor je Valentijn en Voor jezelf van. Wees creatief.

En als je als afzender wel wat ondersteuning van je lezer kunt gebruiken, spreek hem of haar dan rechtstreeks aan. Cameretten stuurde twee jaar geleden een geweldig mooie mailing met de boodschap Wil jij mijn Valentijn zijn? Zo’n speciaal verzoek aan je lezer past bij het moderne Valentijnsfeest.

Ons speciale template

Er zijn in 2022 voldoende redenen en mogelijkheden om een mooie Valentijnsmailing te versturen. Doe dat ook, want iedereen kan in deze tijd wel wat extra aandacht en liefde gebruiken. Nieuwgierig naar ons Valentijnstemplate? Klik hieronder op de  afbeelding en je ziet alle contentblokken voor je. Het template is eenvoudig terug te vinden in de Template Gallery van je Spotler-account.

Behoefte aan nog meer tips?

Lees dan ook ons blog uit 2019 Valentijnsdag: wij helpen je op weg met je mailing en ons blog over gepersonaliseerde afbeeldingen.

Meer weten over Spotler?

Wil je meer weten over Spotler? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons verkoopadviesteam op +31 (0)88 – 103 09 00 of mail ze via [email protected]. Je kunt ook zelf een online demo inplannen of kijk op onze website voor meer informatie over Spotler.

Ben je klant van Spotler en heb je een vraag over ons Valentijnstemplate of over de werking van de Template Gallery? Kijk dan in ons helpcenter of neem contact op met je customer success manager.

Meer tips over e-mail marketing?

Spotler heeft veel inspirerende content geschreven over e-mail marketing. Wellicht is dit wat voor je:

covers valentijn