Vrijdag 26 en maandag 29 november ‘vierden’ we weer – inmiddels traditioneel – Black Friday en Cyber Monday. De dagen na Thanksgiving in Amerika waarop ook de Nederlandse retail alles in de aanbieding gooit om in ons geval aankopen voor Sinterklaas en Kerst te stimuleren. Sinds een aantal jaar vliegen extreme kortingen de consument een dikke week lang via allerlei kanalen om de oren. We spreken daarom inmiddels ook wel over Black Week of Cyber Week. Ook Spotler ziet in deze week overduidelijk de statistieken pieken.

23% meer verkopen tijdens Black Friday

In een op Emerce gepubliceerd artikel blijkt dat volgens Klarna (betaalverwerker) de verkopen tijdens Black Friday dit jaar 23% hoger lagen dan in 2020. Dit ondanks het feit dat dit jaar fysieke winkels om aanwijsbare redenen niet plat werden gelopen. Met name de online bestellingen en bestedingen zorgde dus voor deze groei. Klarna stelt verder dat er ook in de week in aanloop naar Black Friday een duidelijke stijging te zien was in de online bestedingen. De verkopen namen van maandag tot en met donderdag met 48 procent toe.

Stijging in mailverkeer Spotler

Ook voor Spotler stegen de cijfers tijdens Black Friday en Cyber Monday naar ongekende hoogten. Ook dit jaar zagen we weer een significant verschil in het totaal over onze servers verzonden e-mails. En net zoals voorgaande jaren begon dat al de maandag voor Black Friday. Met name klanten die met de e-commerce software van Spotler werken waren zeer actief de afgelopen week. Om je een beeld te geven wat Black Friday en Cyber Monday voor Spotler betekenen, wat statistieken op een rij:

  • Ten opzichte van Black Friday 2020 werden er dit jaar op Black Friday 38% meer e-mails verzonden;
  • Ten opzichte van een gemiddelde vrijdag in 2021 hebben we dit jaar op Black Friday 155% meer e-mails verstuurd;
  • Ten opzichte van Black Friday 2017 is het aantal verzonden e-mails in 2021 verdubbeld;
  • Ten opzichte van Black/Cyber week 2020 werden er dit jaar tijdens Black/Cyber week 18% meer e-mails verzonden;
  • Ten opzichte van Cyber Monday 2020 werden er dit jaar op Cyber Monday 5% meer e-mails verstuurd;
  • Ten opzichte van een gemiddelde maandag in 2021 hebben we dit jaar op Cyber Monday 130% meer e-mails verstuurd.

En voor de beeldvorming, Spotler verstuurt ongeveer 1 tot 1,2 miljard e-mails per jaar. Je begrijpt dat de impact van Black Friday en Cyber Monday aanzienlijk is. Daarom zijn we er trots op dat we ook dit jaar alles weer in goede banen hebben kunnen leiden en dat onze klanten probleemloos hun aanbiedingen per e-mail hebben kunnen afleveren bij hun klanten en contacten.

Bekijk hier enkele voorbeelden van Black Friday aanbiedingen van Spotler klanten:

Download ons ‘Lookbook’ voor inspiratie

Wil je in 2022 niet alleen tijdens Black Friday en/of Cyber Monday opvallen in de inbox van je klanten? Download dan gratis ons spiksplinternieuwe Lookbook, waarin we je inspireren met de leukste, mooiste en opvallendste voorbeelden van nieuwsbrieven en campagnes die je kunt inzetten tijdens diverse events gedurende het jaar.

Het E-mail Lookbook 2022

Het E-mail Lookbook 2022 is jouw ‘e-mail-doorbladerboek’ voor het komende jaar! Alle ‘usual suspects’ als Pasen, Koningsdag en Kerst zitten erin, maar ook van Complimentendag, Burendag en Earth Day krijg je mooie voorbeelden.

Lookbook 2022 cover