Het Spotler Supportteam krijgt veel vragen over e-mailaflevering. Vooral als het versturen van een mailing niet lukt. Dit is uiteraard vervelend, maar niet onoverkomelijk. Vaak heeft ’t te maken met links in mailings die verwijzen naar een domein op een blacklist of met bijvoorbeeld verkorte URL’s zoals bit.ly. Maar er kan ook iets anders aan de hand zijn. Om precies te zijn: in totaal zijn er 21 veelgebruikte technieken en begrippen waarop je kunt letten als het gaat over e-mail aflevering.

21 begrippen over e-mailaflevering

In deze wordcloud zie je alle relevante begrippen rondom deliverability:

Waarom is enige kennis van je e-mailaflevering belangrijk?

De term ‘afleveren’ moet je letterlijk nemen. Het is niet zo dat elke mailing die je verstuurt ook daadwerkelijk bij de ontvanger wordt afgeleverd. Er kunnen tal van redenen zijn waarom deze aflevering niet lukt. Uit onderzoek van Return Path blijkt dat al deze verschillende redenen -in 83% van de gevallen- te maken hebben met een slechte verzendreputatie.

En dit is de belangrijkste reden waarom je als marketeer enige kennis moet hebben van e-mailaflevering. Niet direct vanwege de techniek, maar vooral vanwege je reputatie als verzender van mailings. Eigenlijk is het heel simpel: wil je dat je mailings terechtkomen bij je ontvangers dan moet je reputatie tiptop zijn.

Je hoeft geen deliverability expert te zijn

Zorgen voor een goede verzendreputatie betekent niet dat je een deliverability expert moet zijn. Je kunt er immers prima zelf voor zorgen dat je geen verkorte URL’s als bit.ly in je mailing stopt. Je moet alleen weten dat je op dit soort zaken kunt letten als ’t over e-mailaflevering gaat.

Zo hoef je als marketeer echt niet te weten wat de verschillen zijn tussen een CNAME-record en een MX-record, maar het is wel handig als je weet dat er zoiets bestaat als DNS en wat DNS met e-mailaflevering heeft te maken. En dit geldt ook voor 20 andere punten rondom e-mailaflevering.

White paper over e-mailaflevering

Bij Spolter hebben we een white paper geschreven dat in begrijpelijk taal uitlegt wat er komt kijken bij e-mailaflevering. Het white paper geeft antwoord op de volgende twee vragen:

  • Wat houden de begrippen afleverratio, spam, SPF, multipart e.d. in en waarom zijn ze belangrijk voor e-mailaflevering?
  • Wat kun je als marketeer zelf doen om de aflevering op orde te hebben?

Zorgen voor een goede verzendreputatie

Spotler beschermt zijn verzendreputatie actief. Wij vragen dit ook van onze MailPlus-gebruikers. Wij willen graag samen met jou op een professionele wijze aan de slag met e-mail marketing. Laten we daarom gezamenlijk zorgen voor een goede verzendreputatie!

Download het white paper over e-mailaflevering

Neem kennis van de belangrijkste zaken rondom e-mail aflevering en download het white paper De aflevering van e-mail uitgelegd in 21 begrippen.