Met de functie Trendrapportages in Spotler kun je op een snelle en handige manier mailings van hetzelfde type met elkaar vergelijken. Denk aan nieuwsberichten, serviceberichten en actiemails. Dit is handig omdat de opens en kliks van verschillende type mailings niet hetzelfde hoeven te zijn. Maak dus gebruik van deze functie in Spotler. Zo krijg je een beter beeld van je e-mail marketingactiviteiten.

Sorteer appels bij appels

Mailings van hetzelfde type worden niet ‘netjes’ in chronologische volgorde verstuurd. Het is heel goed mogelijk dat een servicebericht voorafgaat aan een reguliere nieuwsbrief die weer wordt gevolgd door een actiemail. Als je de opens en kliks van deze drie mailings naast elkaar legt, dan vergelijk je appels met peren. Het is beter om appels met appels te vergelijken.

Vergelijk met je eigen gemiddelde

Spotler rekent per trendrapportage een gemiddelde score uit van alle mailings in dezelfde trendrapportage. Erg handig, want nu weet je wat de gemiddelde score van bijvoorbeeld je nieuwsbrieven is. Je ziet dit in één oogopslag terug in de mailingstatistiek:

De inzichten van een trendrapportage

Maar je krijgt meer informatie dan alleen de gemiddelde score. Er is zelfs een volledige trendrapportage beschikbaar. Iedere stip op de tijdlijn van de trendrapportage staat voor een afzonderlijke mailing.

Zo lees je in de rapportage het aantal:

  • afgeleverde e-mails
  • geopende e-mails
  • kliks
  • kliks naar social media

Naast de standaardrapportage kun je elementen toevoegen waardoor de rapportage nog gedetailleerder wordt.

Kies een tijdspanne

Selecteer een begin- en einddatum voor de periode waarvan je een rapportage wilt. Op de tijdlijn kun je dubbelklikken om in te zoomen op een specifieke periode.

Bekijk conclusies van je eerder verzonden mailings

Piekt je open of klikratio bij een specifieke mailing? Dan wil je natuurlijk weten wat deze piek heeft veroorzaakt. Wanneer je op het bolletje in de tijdlijn klikt dan openen de door jouw ingevoerde conclusies van de mailing. Hier lees je dan terug wat er bijzonder was aan deze specifieke mailing.

Bekijk webwinkel conversie

Heb je een webwinkel gekoppeld aan je Spotler-account? Bekijk dan ook de conversie en omzet gegeneerd uit een bepaald type mailing. Speciaal voor webwinkels zijn er extra metrics beschikbaar die de resultaten van je e-commerce aangeven.

De trendrapportage in Spotler

De trendrapportage is een functie die in ieder Spotler-account beschikbaar is. Om deze te kunnen gebruiken moet het eerst aangezet worden. Dit doe je eenmalig voor ieder type mailing waar je een trendrapportage voor wilt gebruiken.