Voor het zesde achtereenvolgende jaar publiceren CG Selecties en Spotler het Nationaal E-mail Onderzoek. Het onderzoek geeft in 24 conclusies een compleet beeld van hoe Nederlanders omgaan met e-mail en social media. Hierbij kijken we naar aan -en afmeldgedrag, de inbox, leesmomenten, koopgedrag en populariteit. In dit blog een overzicht van de websites waar je meer informatie vindt over de uitkomsten van het Nationaal E-mail Onderzoek 2018.

Frankwatching

Maar liefst 72% Nederlanders koopt online als gevolg van e-mails van webshops. Dit en vier andere conclusies worden door Mark van den Berg in zijn blog op Frankwatching behandeld. Hieruit blijkt dat e-mail nog steeds een belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven.

Lees het blog van Frankwatching

Dutchcowboys

Eén van de belangrijkste conclusies uit het onderzoek is dat de populariteit van e-mail op de smartphone nog steeds toeneemt. Op de website van Dutchcowboys lees je dat het wijs is om een mobile first strategie te omarmen. Niet alleen als het gaat om het versturen van mailings.

Lees het blog van Dutchcowboys

Emerce

E-commerce en e-mail (marketing) gaan steeds meer hand in hand. In zijn blog op Emerce gaat Hendrik Westerhuis is op de toegevoegde waarde van het kanaal e-mail voor e-commerce organisaties en de consument. Lees zijn bevindingen snel verder op Emerce:

Lees het blog van Emerce

Marketingfacts

Op het Marketingfacts blog gaat Hendrik Westerhuis in op de inzichten die de drie marketing deskundigen geven in het rapport naar aanleiding van de resultaten uit het onderzoek.

Lees het blog van Marketingfacts

Download het Nationaal E-mail Onderzoek

Wil je het onderzoek doorlezen? Dat kan! Uiteraard bieden de mogelijkheid om het onderzoek gratis te downloaden.