Spotler lanceert vandaag met trots de zesde editie van het Nationaal E-mail Onderzoek. Het onderzoek presenteert een compleet beeld van hoe de Nederlanders anno 2018 omgaan met e-mail en andere online communicatiemiddelen. Ook dit jaar wordt het kanaal e-mail afgezet tegen alle social mediakanalen. Nieuw in de publicatie van dit jaar is een verdieping in de vorm van interviews met een drietal deskundigen op het gebied van e-mail marketing.

Interessante bevindingen

Voor de zesde editie van het Nationaal E-mail Onderzoek zijn uit het consumentenpanel van CG Selecties aan 2.055 personen 55 vragen voorgelegd met als focus het gebruik en de beleving van e-mail in vergelijking tot social media. En dit heeft geresulteerd in 24 conclusies over het gebruik van e-mail en kanalen zoals WhatsApp, Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube sms en zelfs briefpost in Nederland. De top 5 van de conclusies van dit jaar:

  • Nederlanders gebruiken hun e-mailadres voor persoonlijke communicatie en zakelijke contacten
  • 94% van de Nederlanders is ingeschreven op e-mail nieuwsbrieven
  • De smartphone is het populairste device om e-mails op te lezen
  • 72% van de Nederlanders koopt online naar aanleiding van een e-mails van webshops
  • Transactionele en verjaardagsmails zijn de populairste mails vanuit webshops

Interviews met deskundigen

De editie van 2018 is alweer zesde editie van het Nationaal E-mail Onderzoek. Spotler en CG Selecties zijn dit onderzoek gestart in 2013. Om meer diepgang te geven is daarom dit jaar plaats ingeruimd om deskundigen te laten reageren op het onderzoek. Peter Rijcken (Hogeschool Leiden/Mangominds), Jordie van Rijn (Emailmonday) en Richard van Welie (Thuiswinkel.org) zijn in interviews dieper ingegaan op de antwoorden die zijn gegeven én de conclusies die uit het onderzoek zijn getrokken. Dit geeft het Nationaal E-mail Onderzoek van dit jaar een extra dimensie.

Download het Nationaal E-mail Onderzoek

En wil je nu het hele onderzoek doornemen? Dat kan uiteraard, want wij bieden je de mogelijkheid om het onderzoek gratis te downloaden.