Marketing is een vakgebied wat sterk wordt beïnvloed door een aantal factoren, waaronder de ontwikkeling en populariteit van nieuwe technologieën. Nieuwe technologieën volgen elkaar in rap tempo op en allemaal hebben ze de potentie om het speelveld van marketing te veranderen. Tot in hoeverre er echte problemen mee worden opgelost is per bedrijf en afzetmarkt anders. Daarom is het belangrijk om bij te blijven. Maarten Nijboer (Commercieel Manager bij SRM Opleidingen) geeft een blik op deze ontwikkeling. Hij vertelt over het belang van jezelf blijven ontwikkelen in een vakgebied die continu in verandering is.

Trendrapport gratis downloaden

Lees alle interviews, conclusies en learnings in het volledige rapport.

B2B Trendrapport 2019

“Het vergroten van je kennisniveau is zowel je eigen verantwoordelijkheid als die van je organisatie. Opleidingen zijn belangrijk als het voor de organisatie toegevoegde waarde oplevert.”
– Maarten Nijboer

De helft van alle B2B-marketeers wil investeren in nieuwe technologieën

De belangrijkste KPI van B2B-marketeers is onmiskenbaar het genereren van MQL’s, maar de focus op nieuwe technologieën scoort ook hoog in het onderzoek. Vraag is alleen wat B2B-marketeers anno 2019 verstaan onder ‘nieuwe technologieën’?

Zowel in dit B2B Marketing Trendrapport als in de editie van vorig jaar blijkt het dan niet te gaan over chatfuncties, augmented reality of virtual reality. Het gaat veel meer over de inzet van dynamische webcontent, het inrichten van een Data Management Platform of de aanschaf van webtracking en IP-lookup software.

“Leven Lang Leren is essentieel in een vakgebied dat continu in beweging is.”
– Maarten Nijboer

Opleidingen en kennissessies zijn de favoriete middelen om het kennisniveau hoog te houden

40% van de B2B-marketeers geeft aan dat het kennisniveau op peil wordt gehouden door het volgen van opleidingen. Ook het volgen van interne kennis­sessies is populair. Voor 28% van de ondervraagde B2B-marketeers is dit een manier om het kennis­niveau hoog te houden.

B2B Marketing Trendrapport gratis downloaden

Het B2B Marketing Trendrapport is de uitwerking van onderzoek dat door SRM Opleidingen en Spotler is uitgevoerd onder B2B-marketeers in Nederland. Er is gekozen voor een aanpak waarbij de uitkomsten van kwantitatief onderzoek (359 respondenten) input vormen voor een kwalitatief onderzoek (4 experts).

De B2B-marketeers die het kwantitatieve onderzoek hebben ingevuld zijn o.a. werkzaam voor ING, Centric, Koning & Hartman, DPD Pakketservice, PGGM, Randstad, Tele2, Jaarbeurs en TMG.

Voor het kwalitatieve onderzoek zijn 4 experts geïnterviewd: Rik ten Wolde (AFAS Software), Jordi Damen (Leadrs), Ellis van der Slikke (SecondFloor) en Antal de Waij (Engagement Media).