Marketing in het coronatijdperk. Voor veel organisaties is dit een actueel vraagstuk. Moet je investeren? Of optimaliseren binnen de middelen en je budget? Of juist allerlei zaken terugschroeven? De afgelopen tijd is hier veel over geschreven en via diverse blogs over gepubliceerd. Ook wij hebben hier inmiddels uitgebreid aandacht aanbesteed in een eigen blogpost. In deze post willen we je graag een overzicht geven van de beste blogs die wij hierover hebben gelezen, zodat we je kunnen helpen voor jouw marketingactiviteiten de juiste keuzes te maken.

1. Coronacrisis & marketingbudgetten

Het eerste blog waar we je graag op attent maken is een blog van Niels Zee op Frankwatching: ‘Coronacrisis & marketingbudgetten: 7 slimme overwegingen‘. De bedoeling van dit blog zoals Niels het zelf zegt, is om marketeers die het zwaarder gaan krijgen adviezen te geven om de komende tijd door te komen. Het artikel moet meer houvast bieden en handvaten bieden om op een efficiëntere manier met marketingbudgetten om te gaan.

Adviezen voor marketing in het coronatijdperk

De volgende 7 adviezen komen aan bod:

 1. Kijk welke marketingkanalen het beste werken
 2. Blijf kort op de bal & bekijk alles van dag tot dag
 3. Ga voor ROI op korte termijn
 4. Investeer in content
 5. Kijk wat je competitie doet
 6. Onderhandel & probeer elkaar te vinden
 7. Experimenteren kan, maar stel wel de goede vragen

Het krachtige aan dit blog vinden wij, dat het heel realistisch is geschreven voor heel veel met name MKB-organisaties in diverse branches van toepassing is. Bovendien zijn de adviezen in dit blog lekker concreet en dat helpt je direct met keuzes maken.

2. Marketing in crisistijd

Het tweede blog waar het over marketing in het coronatijdperk gaat is een blog dat we tegen kwamen op Sprout: ‘Marketing in crisistijd: 3 gebieden waarop je nu eenvoudig waarde kunt creëren‘. In dit blog gaat Christiaan Schnabel van Scale up Experience in op wat je kunt doen wanneer je organisatie niet in survival-modus hoeft te gaan. Wat is in dat geval marketing-wise slim om te doen voor als straks de zaak weer gaat draaien? Als antwoord op die vraag noemt Christiaan drie vlakken waarop marketeers nu eenvoudig waarde kunnen creëren die zich straks direct uitbetalen als het beter gaat.

Waarde creëren in je marketing

De volgende 3 punten worden uitgebreid behandeld:

 1. Optimaliseer de (lead)conversie van je website
 2. Onderzoek kansen in je (klant)data
 3. Denk na over professionaliseren van je marketing

Per punt wordt met voorbeelden ingegaan hoe je die waarde zou kunnen toevoegen en waar je aan moet denken. Wederom een heel praktisch blog waar je gelijk mee aan de slag zou kunnen gaan voor jouw organisatie.

3. Coronacrisis enquête: tips en kansen

Het derde en laatste blog dat we graag onder de aandacht brengen is een blog op Mediaweb: ‘Coronacrisis enquête: met deze tips en nieuwe kansen kom je er doorheen!‘ Mediaweb heeft namelijk ondernemers en marketeers gevraagd naar de gevolgen van de coronacrisis voor hun bedrijf. Welke impact voelen zij nu en welke impact verwachten zij op de langere termijn? Ruim 50 ondernemers en marketeers deelden hun mening en visie, met tips en nieuwe kansen in onzekere tijden. De uitkomsten zijn verwerkt en zijn zeker de moeite waard om even door te nemen. Extra leuk aan dit blog is het feit dat 3 partners van Spotler – Gerben Zanting (Connect), Annemarie ten Brinke (Team Nijhuis), Remco van Meel (Fingerspitz) – hun kennis en kunde delen in dit blog. Een klein overzicht van de kansen en tips:

 1. Ga volop aan de slag met je autoriteit en nieuwe content
 2. Blijf in gesprek met je klanten
 3. Bespaar niet op marketing
 4. Neem de tijd voor optimalisatie en onderhoud  

Met deze 3 blogs hopen we je als klant, partner of fan van Spotler wat meer handvaten te geven om je marketing in het coronatijdperk op een juiste manier te benaderen en de juiste keuzes te maken om je business draaiende te houden.

Succes!