Case: Argeweb heeft met e-mail een succesvol informatie- en saleskanaal

header small

De meest klantvriendelijke hoster van Nederland, dat is Argeweb. Je kan bij ze terecht voor alle online diensten die je nodig hebt om je onderneming online te presenteren: van domeinnamen en webhosting tot zakelijke e-mail en Microsoft 365 abonnementen.

Argeweb maakt hosting eenvoudig, zodat je geen technische kennis nodig hebt om je online idee tot realiteit te brengen. Kom je toch ergens niet uit? Dan kan je gebruik maken van de blije en klantvriendelijke helpers die bij de gratis servicedesk zitten.

argeweb doelgroepbepaling belangrijk

Het doel

Spotler wordt al jarenlang door Argeweb gebruikt om klanten waardevolle tips te geven, het laatste nieuws te delen en aanbiedingen onder de aandacht te brengen. Jelle Terwisscha van Scheltinga is Online Marketeer bij Argeweb en geeft aan: “Doelgroepbepaling is enorm belangrijk. Alleen de klant voor wie de informatie waardevol is, krijgt de mailing toegestuurd.”

Met Spotler

Eén van de redenen om Spotler te gebruiken is het overzichtelijke dashboard. De lijsten die aangemaakt kunnen worden zijn ideaal voor onze doelgroepselectie. Bovendien is het voor de geavanceerde gebruiker ook eenvoudig om custom HTML te implementeren, zegt Jelle.

Met de UTM tracking functie in Spotler kunnen we in Google Analytics precies zien hoeveel gebruikers zijn doorgegaan naar de website en de omzet die daaruit gekomen is. Zo kunnen we testen wat wel en niet werkt om toekomstige mailingen te optimaliseren.

Argeweb logo

Een specifieke doelgroepselectie stelt je in staat om de waarde van de mailing voor die doelgroep flink te verhogen, met betere resultaten als gevolg.

Jelle Terwisscha van Scheltinga Online Marketeer
argeweb en het succes met spotler

Het succes

Een succesvolle salesmailing die we geregeld sturen, gaat richting klanten die bij ons een website hebben zonder SSL certificaat. Vanuit veiligheidsredenen moet elke website zo’n certificaat hebben om websitebezoekers te garanderen dat persoonsgegevens veilig verwerkt worden.

In ons systeem draaien we een klantenlijst uit, zodat we alleen de klanten benaderen waar deze situatie van toepassing is. De salesmailing die we voor deze doelgroep gebruiken is zeer effectief. Met een open ratio van bijna 50% en een conversiepercentage van ruim 5% halen we hier een flink aantal orders uit.

De algemene nieuwsbrief sturen we wel naar alle klanten, omdat de content voor al onze klanten bedoeld is. We geven daarin informatie die elke klant kan helpen om zijn online onderneming een boost te geven. Hoewel nieuwsbrieven natuurlijk niet selectief zijn in tegenstelling tot een salesmailing, worden ze toch goed geopend met een open ratio van 35% tot 40%.

Ook succesvol worden met gesegmenteerd mailen?
Download onze white paper ‘Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing’

Go to top
Direct Contact