Case: Steeds groter wordende e-mail­stromen bij Exact

header small

SendPro helpt Exact bij e-mail­uitdagingen

Wanneer je wilt gaan opschalen met transactionele e-mail, loop je vaak tegen problemen aan. Het lijkt namelijk makkelijk om ‘gewoon meer’ te gaan mailen, maar toch komt er vaak meer bij kijken. Zo ondervond ook Exact, die bij het opschalen van haar transactionele e-mails tegen het probleem van e-mail­aflevering aanliep. Met het aanhaken van SendPro wordt meer schaalbaarheid en zekerheid in huis gehaald.

Om al die e-mails veilig af te kunnen leveren, zul je als verzender moeten voldoen aan veiligheidseisen die grote e-mail-ontvangers (zoals Gmail en Outlook) aan je stellen. Zo is het hanteren van SPF en DKIM noodzakelijk en is ook DMARC steeds meer aanwezig. Het managen van deze zaken in een steeds groter wordende e-mailstroom is echter niet voor iedereen weggelegd.

Schaalbaar en zeker

Het afleveren van e-mail is voor een softwareonderneming als Exact van groot belang. Door de inzet van SendPro voor vrijwel alle transactionele communicatie wordt een groot deel van dit complexe proces uit handen gegeven.

Een groot deel van deze complexiteit is de combinatie tussen overzicht en de al eerder genoemde veiligheidseisen. Exact Online bestaat niet uit één product en heeft verschillende modules beschikbaar. Zo is Exact er onder andere voor boekhouding, urenregistratie en voorraadbeheer. Voor elke separate module is het daarom nodig om de e-mail­aflevering op orde te hebben.

Bij het begin beginnen

Om al die transactionele e-mails met zekerheid te kunnen verzenden, moet je stap voor stap te werk gaan. Overzicht creëren is dan ook het eerste aandachtspunt in de samenwerking tussen Exact en SendPro. Het gemakkelijk kunnen onderscheiden van e-mailstromen binnen één account, is voor een klant als Exact fijn en overzichtelijk.

Image

"Bij grote, bedrijfskritische e-mailstromen heb je een hoog kennisniveau nodig omdat e-mail een complex proces betreft."

Rian Vliegenthart Cloud Platform Engineer

Veiligheid voorop

Het tweede aandachtspunt is het snel en veilig afleveren van al deze e-mails. Door samen met de experts van SendPro de implementatie van SPF, DKIM en DMARC te bewerkstelligen, is het domein van Exact sterk beveiligd. Dat in combinatie met een hoge uptime zorgt voor een razendsnelle, maar vooral betrouwbare aflevering.

Als het dan toch niet gaat zoals gehoopt, biedt SendPro Exact inzicht en ondersteuning. Zodoende kan er direct gereageerd worden wanneer er iets mis gaat en kan er gerekend worden op snelle support door experts die iedere dag met transactionele e-mail bezig zijn.

Betrouwbare aflevering gerealiseerd

Nu de aflevering van transactionele e-mails op orde is voor alle modules van Exact, is ook het e-mailaspect klaar voor de toekomst. Samen met SendPro zorgt Exact ervoor dat al haar klanten kunnen rekenen op betrouwbare aflevering van facturen, loonstroken, orderbevestigingen en nog veel meer. Nu en in de toekomst.

Wil je succesvol worden met je transactionele e-mails?

Dat kan met SendPro! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct een online demo in bij één van onze experts. We geven je een goed beeld van de software en we leggen uit hoe een eventuele samenwerking met Spotler eruitziet.

Je kunt ook meteen met de software aan de slag! Vraag een gratis trial-account aan.

Spotler demo
Go to top
Direct Contact