Case: Genootschap Onze Taal +20.000 nieuwsbrief­abonnees in 3 maanden door de pop-up

header small

Het Genootschap Onze Taal is een vereniging voor taalliefhebbers. De vereniging verzorgt onder meer een maandelijks tijdschrift en een taaladviesdienst.

case genootschap onze taal nieuwsbrieven

Het doel

Het Genootschap Onze Taal heeft twee nieuwsbrieven: Woordpost en Taalpost. Woordpost geeft twee keer per week uitleg over een actueel woord. Taalpost brengt drie keer per week actueel taalnieuws.

Het aantal nieuwsbriefabonnees was al jaren stabiel, daarom was de vereniging op zoek naar een manier om het bestand explosief te laten groeien.

genootschap onze taal subscribe pop-up

Met Spotler

Om snel inschrijvers te werven koos het Genootschap Onze Taal er voor om de subscribe pop-up van Spotler in te zetten. De pop-up verschijnt bij ieder bezoek aan de site nadat de bezoeker 5 seconden op de site aanwezig is.

De inhoud van de pop-up is afgestemd met de redactie van het tijdschrift Onze Taal en met de taaladviseurs. De tekst moet de nieuwsgierigheid opwekken van bezoekers van Onzetaal.nl en inspelen op hun interesse voor de herkomst van woorden en nieuwtjes over taal.

Image

"Het aantal nieuwsbrief­abonnees was al jaren stabiel en is nu dankzij de pop-up in drie maanden tijd met bijna 20.000 personen toegenomen!"

Paula Vrolijk-de Vries Marketing- en communicatiemanager
case genootschap onze taal succes

Het succes

In drie maanden groeide het bestand met 20.000 nieuwsbriefabonnees. Deze groei is met ruim 93% te danken aan de pop-up. Al snel nam het aandeel van de pop-up 30 procent van het totale bestand in.

De website van de vereniging is erg populair en wordt goed bezocht. Nu wordt ook het potentieel van alle bezoekers om met hen in contact te blijven optimaal benut.

Ook scoren met een pop-up?
Download onze white paper ‘E-mailadressen verzamelen‘ met een hoofdstuk over het succesvol inzetten van een pop-up.

Go to top
Direct Contact