Case: Voor QSN levert e-mail marketing direct nieuwe opportunities op

header small

QSN is het landelijke adviesbureau voor begeleiding naar certificatie. Denk aan bijvoorbeeld ISO 900127001 of 45001. QSN ondersteunt organisaties in deze certificeringstrajecten en begeleidt hen bij het opzetten, implementeren en verbeteren van hun managementsystemen. Maar QSN doet meer.

qsn werken met spotler

Werken met Spotler

‘Sinds 2019 werken we met Spotler. Voor die tijd werkten we met een ander systeem. Dat systeem was erg bewerkelijk en niet gebruiksvriendelijk. We hebben toen op basis van een demo voor Spotler gekozen,’ aldus Tessy Derks, Digital Marketeer bij QSN Risicomanagement. Ze zegt verder: ‘Spotler is een overzichtelijk en eenvoudig systeem, waarbij je niet hoeft te programmeren en bang hoeft te zijn dat je de opmaak verprutst. Je kan simpelweg slepen met de blokken.’

Meer focus op campagnes en klantevents

Binnen QSN hebben we meer focus gekregen op campagnes en klantevents. We willen onze klanten proactief informeren over ontwikkelingen en actualiteiten in het certificatie­landschap. ‘Binnen deze campagnes werken we met nieuwsberichten, white papers, events, best practices en klantcases. Informatie komt op onze website en op LinkedIn, maar met e-mail marketing kunnen we gericht gesegmenteerd een bredere doelgroep informeren en uitnodigen’, zo vertelt Tessy.

‘Ook hebben we Spotler aan ons CRM-systeem gekoppeld, waardoor de salesafdeling precies kan zien hoe een klant zich gedraagt. Welke nieuwsbrieven en events worden interessant bevonden? Waar kunnen we een gesprek over aanknopen?’

‘Bijkomend voordeel: je kan in Spotler ook diverse zaken automatiseren. Zodra een klant zich inschrijft voor een event of webinar, gaat het treintje lopen. Denk aan een aanmeldbevestiging, een extra mail met tips, de link naar de webinaromgeving en een evaluatiemail met nastuurmateriaal.’

QSN case logo

"Dat de inzet van e-mail marketing binnen onze B2B-organisatie direct nieuwe opportunity’s oplevert, dat is toch wel het grootste succes."

Tessy Derks Digital Marketeer
qsn proactief informeren

Het succes

Bij QSN vertellen wij over onze dienstverlening onder andere via mailings. Dat past bij onze doelstelling om onze klanten proactief te informeren over veranderingen in wet- en regelgeving en certificatieschema’s.

Zo hebben we in 2020 een mooie klantcase onder de aandacht gebracht, waarbij wij laten zien hoe een klant overstapt van een papieren handboek naar een digitaal managementsysteem in SharePoint. Een oplossing die past bij de tijd van nu. Diverse klanten zijn enthousiast geworden door dit succesverhaal en hebben een demo of offerte bij ons opgevraagd.

Dat de inzet van e-mail marketing binnen onze B2B-organisatie direct nieuwe opportunity’s oplevert, dat is toch wel het grootste succes.

Spotler helpt je verder

Tessy vertelt: ‘Als ik tegen een probleem aan loop, is de servicedesk snel bereikbaar. Omdat ik solistisch in deze functie zit, is het fijn om hier een beroep op te kunnen doen. Ook hebben de webinars van Spotler mij nieuwe inspiratie gegeven voor bijvoorbeeld onze kerstcampagne.’

QSN leerde Spotler kennen via het volgen van een online demo en is sinds die tijd succesvol met e-mail marketing. Laat je ook overtuigen door de kracht van Spotler en plan een online demo in.

Plan een online demo in
Go to top
Direct Contact