A/B-testen met e-mail nieuwsbrieven

Verbeter je nieuwsbrieven en campagnes met e-mail A/B-testen

Image

A/B-testen met nieuwsbrieven

Optimaliseer met A/B-testen je e-mail nieuwsbrieven en campagnes. Voordat je alle ontvangers dezelfde mail stuurt kun je een test uitvoeren om de beste resultaten te krijgen. Verstuur je berichten in twee varianten naar een testgroep. Test welke variant het beste scoort en stuur vervolgens de winnende variant naar de restgroep.

Je kunt onder andere op de onderwerp­regel, snippet, afzendernaam, tekst of afbeeldingen testen.

automatisch winnende variant versturen

Automatisch winnende variant versturen

Bij het inplannen van je nieuwsbrief bepaal je eenvoudig de grootte van de testgroep, hoe lang de test moet duren en hoe de winnaar wordt bepaalt.

Verstuur de winnende variant aan de hand van de meeste opens of meeste (conversie)kliks. Spotler Mail+ kan automatisch de winnende variant bepalen en versturen. Wil je dit liever handmatig doen? Dat kan natuurlijk ook. Stel dan een e-mail­notificatie in, zo ontvang je direct na de testduur de resultaten van de A/B-test in je inbox.

ab test met onderwerpregel

Wil je meer opens? A/B-test met je onderwerpregel

Wil je het open ratio van je nieuwsbrief verbeteren? Richt dan een A/B-test in. Om je open ratio te verbeteren kun je op de volgende elementen testen:

  • Onderwerpregel
  • Snippet
  • Afzendernaam

Een goede onderwerpregel zorgt sowieso voor een hogere open ratio en het is goed om er meerdere onderwerpregels te testen. Om je te helpen bij het maken van meerdere goede onderwerpregels, hebben we 40 succesvolle onderwerpregels voor je op een rij gezet.

Tips om goede onderwerpregels te maken?
  Download ons white paper ‘Hoe maak je geweldige onderwerp­regels?’

ab test content

Wil je meer kliks? A/B-test met je content

Als je juist de klikratio van je mailings wilt verbeteren, dan is het belangrijk om te testen op:

  • Calls-to-action
  • Content
  • Visuals en lay-out

Ieder onderdeel van de mailing kan het verschil maken. Werkt ‘lees meer’ of ‘download nu’ beter? Klikken ontvangers liever op afbeelding A of op afbeelding B? Daar kom je alleen achter als je het test. Daarom hebben we ter inspiratie een aantal voorbeelden voor je verzameld.

Wil je weten hoe je A/B-testen goed inzet?
  Download ons white paper ‘Meer rendement met A/B-testen

ab test rapportage

Duidelijke A/B-test rapportage

In de mailingrapportage staan de resultaten van de A/B-test duidelijk in een apart tabblad vermeld. Je ziet met handige grafieken direct welke variant het beste scoort qua opens en kliks. Je kunt ook zien welke specifieke link in variant A of B vaker aangeklikt wordt of via welke variant meer ontvangers zich afmelden.

Zo leer je wat wel en wat niet werkt voor je doelgroep. Dit zijn handige inzichten om mee te nemen wanneer je de volgende nieuwsbrief maakt.

Wil je weten hoe je met Spotler Mail+ een A/B-test uitvoert?

Plan dan vrijblijvend een online demo in! We laten je graag zien
hoe gemakkelijk het werkt.

Spotler demo
Go to top
Direct Contact