Spotler Mail+ connector voor Datatrics

Koppel eenvoudig Spotler Mail+ met Datatrics

Spotler koppeling

Contacten verrijken in Spotler Mail+

Na de installatie van de Spotler Mail+ connector voor Datatrics wordt Spotler Mail+ vanuit dit Customer Data Platform (CDP) gevoed en gevuld met relevante gegevens. Op deze manier worden contacten verrijkt voor segmentatie-, personalisatie- en campagne-doeleinden en kun je veel relevanter communiceren naar en met je klanten en prospects.

De koppeling is door Datatrics zelf ontwikkeld.

Contact- en activiteitensync.

Naast het verrrijken van contacten vanuit Datatrics, zorgt de koppeling er ook voor dat nieuwe contacten in Spotler Mail+ worden gesynchroniseerd naar Datatrics. Hier worden deze contacten automatisch verrijkt met gegevens die al in Datatrics bekend zijn over deze contacten. Daarnaast worden voor een volledig klantbeeld ook activiteiten opgehaald uit Spotler Mail+. Denk aan: welke mailings zijn verstuurd, ontvangen, geopend en geklikt.

Statische lijsten inschieten

Op basis van open-, klik- en eventueel koopgedrag uit mailings en op basis van alle andere gegevens in Datatrics kun je uitgebreide segmentaties maken om specifieke doelgroepen te targetten. Deze segmentaties kun je met de koppeling eenvoudig inschieten als ‘statische lijst’ in Spotler Mail+, zodat je ze daar ook kunt gebruiken voor gerichte, relevante campagnes per targetgroep (statische lijst).

Predictive fields uit Datatrics

De koppeling synchroniseert automatisch voor ieder contact de zogenaamde ‘predicitive fields’ uit Datatrics voor segmentatie-, personalisatie- en campagne-doeleinden in Spotler Mail+:

  • TimeToContact (beste tijdstip op de dag of dag in de week om te communiceren met het contact)
  • CustomerType (in welke koopfase zit het contact?)
  • Klanttype (bijvoorbeeld ‘koopjesjager’)
  • Persuasion (Voor welke principe(s) van Cialdini is de klant het meest gevoelig?)
  • Potential (Indelingscategorie bestedingsbedrag o.b.v. ‘eigen’ data en vergelijkbare personen)
  • Engagement (Een cijfer op basis van het gedrag op de website en op de e-mails)

Met deze data kun je natuurlijk -net zoals bijvoorbeeld Dille & Kamille- waanzinnige campagnes maken die je ROI op e-mail marketing enorm doen stijgen.
 

Personal recommendations

Datatrics bouwt op basis van klik- en koopgedrag profielen op per bezoeker. Zo kunnen in jouw webshop persoonlijke aanbevelingen getoond worden: laatst bekeken, merkvoorkeur, anderen bekeken en/of kochten ook etc. De koppeling met Spotler Mail+ maakt het mogelijk om deze aanbevelingen ook naar klanten te mailen, waardoor je communicatie nog relevanter wordt en je conversie stijgt.

Audiences synchroniseren

Met de Spotler Mail+ connector voor Datatrics beschik je over de mogelijkheid om dynamische lijsten, audiences, in te schieten. Maak eenmalig audiences aan van recente webshopbezoekers, actieve klanten of klanten met een hoge omzetwaarde en Datatrics zorgt ervoor dat deze altijd up-to-date blijven in je Spotler Mail+ account. Zo haal jij direct meer uit je e-mail marketing omdat je relevant bent in je communicatie.

Een greep uit de klanten die de koppeling gebruiken

Aces Direct
Dille en Kamille
Fysiosupplies.nl
IXXI
Strong Viking
Go to top
Direct Contact