Spotler Mail+ connector
voor Shopping Minds DMP

Koppel Spotler Mail+ eenvoudig met het DMP van Shopping Minds

Spotler koppeling

Shopping Minds DMP

Het Data Management Platform (DMP) vormt de basis voor het opslaan van bezoekers­gegevens en personaliseert in combinatie met de Cialdini-verleidings­principes het aanbod voor de websitebezoeker. Doordat er via ieder kanaal (e-mail, website, DM en online media) wordt gepersonaliseerd, ontstaat er een volledige omnichannel strategie. Door een website­bezoeker een relevantere ervaring te bieden slaagt Shopping Minds erin de conversie fors te verhogen.

Een persoonlijke benadering

Consumenten verwachten tegenwoordig een steeds persoonlijkere benadering. Het gaat daarbij niet alleen om offline, maar ook om online verkoop­kanalen. Het tonen van een persoonlijk aanbod is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Niet iedereen is ten slotte gevoelig voor dezelfde producten, diensten of uitingen.

Door de personalisatie­software van Shopping Minds is het mogelijk om op basis van eerder vertoond gedrag en interesses een persoonlijk aanbod te versturen in een nieuwsbrief of actiemailing. Op deze manier wordt de aandacht van de lezer verbetert en zal de klant­beleving verhoogt worden. Een lezer wordt immers op zijn wenken bediend met een aanbod dat aansluit op zijn wensen en behoeften. Dit verhoogt de conversie aanzienlijk.

Koppeling met Spotler Mail+

Alle gegevens van de website­bezoekers worden opgeslagen in een Data Management Platform (DMP) van Shopping Minds, ongeacht welk kanaal. Hier worden ze netjes geordend en gesegmenteerd. Op de site wordt aangestuurd om een registratie, login of aanmelding voor de nieuwsbrief. Zo wordt er een e-mailadres verzameld die weer verbonden kan worden met het klantprofiel.

Een van de manieren om personalisatie toe te passen is e-mail marketing. De data uit het DMP is eenvoudig te koppelen aan Spotler Mail+ en aan je e‑commerce­platformen. Door de data te koppelen is het mogelijk om zeer persoonlijke berichten te verzenden via de e-mail. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van recommendation technologie en algoritmes voor het tonen van het meest relevante aanbod.

Uitgebreide mogelijkheden

Met de koppeling van Shopping Minds DMP met Spotler Mail+ is er nog veel meer mogelijk, bijvoorbeeld:

  • Specifieke gepersonaliseerde campagnes triggeren vanuit Shopping Minds, denk aan mailings met producten op basis van interesses of content op basis van de aankoopintentie
  • Periodieke nieuwsbrieven personaliseren met content vanuit Shopping Minds
  • Inactieve nieuwsbrief-ontvangers retargetten via andere kanalen zoals Google Ads of het Google Display Netwerk

En er is nog veel meer mogelijk! Neem contact op om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.

Klantcases Profuomo

Profuomo, onderdeel van Microfashion, koppelt verschillende systemen met elkaar om vervolgens persoonlijke mailings te versturen. Data Management Platform Shopping Minds en Spotler helpen Profuomo met dit vraagstuk.

Download de Profuomo case

Een greep uit de klanten die de koppeling gebruiken

Profuomo
SNP
Topparken
Go to top
Direct Contact