EffectiveProfiles

EffectiveProfiles is een snelgroeiend en innovatief bedrijf, bestaande uit experts op het gebied van data. Het is hun passie en overtuiging om ervoor te zorgen dat marketing­­strategieën zo relevant en efficiënt mogelijk worden opgezet. De juiste boodschap, op het juiste moment, aan de juiste persoon: dat is wat zij realiseren met behulp van hun data­management­­platform. De integratie met Spotler zorgt ervoor dat e‑mail­statistieken automatisch aan profielen in het EffectiveProfiles platform gekoppeld worden.

Ons werk

Hoe e-mailsegmentatie voor 99% hogere aankoopwaarde zorgt

Met ons stappen­plan hebben we voor een parfumerie-keten, een boekhandel en een kinder­kleding­merk meer omzet uit de bestaande (e‑mail)base weten te halen.

Voor elk van de cases werd dit stappenplan gebruikt:

  1. Allereerst brengen we alle beschikbare data samen in onze EffectiveProfiles tool
  2. (Klant)profielen worden gecreëerd en verrijkt
  3. Relevante audiences worden aangemaakt
  4. Audiences worden getarget (middels een gesegmenteerde campagne).

Het segmenteren zorgde o.a. voor: hogere open rates, hogere click rates, hogere gemiddelde orderwaarde én hogere omzetten uit een kleinere groep.

Kips winactie: het belang van e-mailsegmentatie en een goede campagneflow.

Kips had het doel om binnen 3 weken zo veel mogelijk kwalitatieve deel­nemers te werven voor de borrel­pakket winactie. Niet alleen zijn veel deelnemers verzameld, ook hebben we veel informatie van consumenten én zijn veel e‑mail­adressen verzameld.

Door 8,47% van de e-mailbase te mailen, zijn we in staat geweest om 25% van alle conversies via e-mail te realiseren. De kosten per deelname zijn bij de gesegmenteerde groep ruim 71% lager. Door social media in te zetten na de e‑mail­campagne (en de deel­nemers vanuit e‑mail uit de targeting groep te filteren) was dit een goede aanvulling én werd het social budget een stuk efficiënter ingezet!

Wat vind jij van EffectiveProfiles?

Laat een beoordeling achter
  • Je e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor verificatie en wordt niet getoond.

EffectiveProfiles heeft nog geen beoordelingen.

Go to top
Direct Contact