valantic

valantic (voorheen beter bekend als ISM eCompany) is een full service digital commerce agency in Rotterdam. Met meer dan 150 specialisten en 12+ awards, zijn we al 30 jaar dé digital commerce agency van Nederland.

Sinds 1992 ontwikkelen we voor onze klanten met veel plezier een toekomstbestendige en onderscheidende digitale strategie. Zo helpen we bij het ontwikkelen en inrichten van productinformatiemanagementsystemen, bouwen we (internationale) webshops en optimaliseren de online marketingkanalen. Het doel van onze 150 doorgewinterde e‑commerceprofessionals is dan ook het omnichannel succes van onze klanten te maximaliseren.

Verhoog je omzet met e-mail marketing

In één jaar 50% meer omzet uit e‑mailmarketing

We startten samen met Tommy Teleshopping met een expert review van de gehele e-mailfunnel. Hieruit bleek het verbeteren van de opt-in een quick win. Daarnaast bleek de deliverability (de inboxplaatsing) voor verbetering vatbaar. Tommy Teleshopping startte met een aantal automatische campagnes, een welkomstcampagne en een verjaardagsmail. Hierbij wordt ingezet op personalisatie. Om de e-mailnieuwsbrief verder te optimaliseren, deden we A/B-testen.

Het resultaat was: 8% groei van de database in 2 maanden, 6 tot 16% hoger openpercentage van de nieuwsbrief en 12% meer verkeer naar de webshop.

In één jaar tijd het zesvoudige verdienen met e-mailmarketing

We ontwikkelden de strategie, prioriteerden de werkzaamheden en voerden de optimalisaties door. De grootste focus lag op het heractiveren van de database en op de goede manier instellen. Zodat we gesegmenteerd kunnen mailen: op basis van type huisdier. We zetten in op het verzamelen van nieuwe nieuwbriefinschrijvers, door USP’s te benoemen bij het inschrijven, de soft opt-in en een kortingscode te versturen bij de welkomstmail. Tot slot hebben we automatische campagnes gelanceerd.

Resultaat: 625% groei in omzet uit e‑mailmarketing en 2.8% aandeel omzet uit e‑mailmarketing.

Wat vind jij van valantic?

Laat een beoordeling achter
  • Je e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor verificatie en wordt niet getoond.

valantic heeft nog geen beoordelingen

Go to top
Direct Contact