De Spotler Group is uitgebreid met een nieuw marketing­technologie bedrijf in de groep. Door de acquisitie van Customer Data Platform (CDP) Squeezely bestaat de Spotler Group nu uit 5 bedrijven. Spotler en Squeezely werken al jaren samen rondom de integratie van beide platformen voor retailorganisaties en bedrijven in de travel en toerisme.

Squeezely CDP

Squeezely maakt het mogelijk klantgedrag in kaart te brengen, op te slaan en hierop actie te ondernemen in één logische, gebruiksvriendelijke interface. Het platform wordt ingezet om visueel klantreizen op te bouwen met kant-en-klare sjablonen voor onder andere verlaten website- en winkelwagencampagnes. De eenvoudige drag-and-drop journey builder biedt de unieke mogelijkheid om ook eenvoudig aangepaste klantreizen te bouwen en daarbij gebruik te maken van alle verzamelde gedragsdata. Gepersonaliseerde klantbelevingen via alle kanalen worden hiermee eindelijk echt mogelijk.

De klantreis blijft met Squeezely niet beperkt tot e-mail, maar is echt omnichannel. Het platform beschikt over een toolkit voor websitepersonalisatie, daarmee worden websites eenvoudig aangepast aan de smaak van de klant, met behulp van de ingebouwde ‘product recommendation engine’ kunnen de meest relevante producten worden voorspeld. Vanuit Squeezely worden alle marketingkanalen bereikt vanuit een centraal platform. Data kan worden gebruikt op de website (incl. pop-ups en pushmeldingen), via advertentieplatforms als Facebook en Google, en natuurlijk e-mail die op het juiste moment de klantervaring verrijken.

Samen onafhankelijk in de markt

Ondanks het feit dat Spotler en Squeezely samen onder dezelfde Group opereren, zullen beide bedrijven als partners blijven samenwerken. Uiteraard wordt er continu gewerkt aan de optimalisatie van de koppeling tussen Spotler en Squeezely, maar de relaties met andere marktpartijen worden ook gehandhaafd en gerespecteerd. Zowel Spotler als Squeezely gelooft sterk in het bieden van keuzes aan klanten. Squeezely zal daarom ook blijven integreren en samenwerken met andere ESP’s in de markt en ook zal Spotler nog steeds integraties bieden met andere CDP’s.