CNBB Venture Partners heeft een meerderheidsbelang genomen in Bright Marketing Holding, het bedrijf achter Blinker en MailPlus. CNBB heeft de investering gedaan vanwege de sterke positie van Blinker en MailPlus in de Nederlandse markt en omdat het veel mogelijkheden ziet in e-mail marketing en marketing automation.

Blinker en MailPlus zijn in Nederland groot zijn geworden dankzij e-mail marketing

CNBB geeft de twee bedrijven de slagkracht om de software versneld door te ontwikkelen naar een eigen marketing automation platform. Volgens Marc Schüssler, oprichter en directeur, is met het belang van CNBB dan ook een nieuwe fase aangebroken: “Door dit partnerschap kunnen we onze ambities gaan waarmaken: we willen binnen 5 jaar een serieus marktaandeel in Europa hebben en onze omzet tenminste verdubbelen.”

E-mail marketing software is een groeimarkt

CNBB is een venture capital-maatschappij die softwarebedrijven helpt bij hun groeiambities. De onderneming legt het accent op productontwikkeling, marketingoptimalisatie en meer efficiency in operationele klantprocessen. Arco van Nieuwland, managing partner bij CNBB is enthousiast over de nieuwe samenwerking: “E-mail leek ooit op zijn retour, maar het is een snelgroeiende markt en daarom voor ons razend interessant. We willen Blinker en MailPlus vooral ook laten profiteren van onze internationale ervaring om ook buiten Nederland flinke stappen te gaan zetten.”

Samen bedienen Blinker en MailPlus meer dan 5.000 gebruikers bij ruim 2.700 klanten, met name in het MKB. Met de software worden in Nederland elk jaar meer dan één miljard e-mailberichten verstuurd. Er werken bijna 80 mensen.

Deze overname is de eerste stap geweest voor het ontstaan van Spotler en het samengaan van Blinker BV en MailPlus BV. Meer informatie hierover vind je op de website van Spotler.