Sinds de laatste softwarerelease kunnen de gebruikers van Spotler weer twee mooie features inzetten voor hun e-mail marketing. Speciaal voor de e-commerce heeft Spotler de mogelijkheid gecreëerd om unieke kortingscodes toe te voegen aan promotionele mailings. Daarnaast kunnen alle gebruikers voortaan hun artikelen niet alleen delen via Facebook, Twitter en LinkedIn, maar ook via WhatsApp. Gebruikers reageren enthousiast op deze nieuwe software­ontwikkelingen die ze zelf hebben geïnitieerd via het Spotler Ideeënforum.

Het Spotler Ideeënforum – de online gebruikers­community van Spotler
De gebruikers van Spotler hebben een belangrijke stem in de ontwikkeling van de software. Zodra je klant wordt, kun je via het Spotler Ideeënforum doorgeven welke verbeteringen, toevoegingen en eventuele wijzigingen je wenst. En naar deze feedback wordt geluisterd. Elk kwartaal bekijkt Spotler de ideeën en een aantal populaire en goede ideeën worden ontwikkeld. Meer weten? Lees het blog Gebruikers staan centraal in de ontwikkeling van Spotler

Bereikbaarheid en reikwijdte vergroten via WhatsApp

WhatsApp heeft een aantal bijzondere functies. Je kunt via WhatsApp 1-op-1 chatten met vrienden, familie en collega’s, maar het is -zoals we allemaal weten- ook uitermate geschikt voor een groepschat of het versturen van berichten naar een verzendlijst. De wens om een WhatsApp-share-functie toe te voegen, werd in het Spotler Ideeënforum door veel gebruikers gesteund. Het idee is ingebracht door Jan van Dommelen, Product Marketing Manager bij Euro-Sportring. Hij vertelt hierover het volgende:

‘Het idee kwam voort uit het feit dat onze verkopers steeds vaker via WhatsApp communiceren met onze klanten. Normaal gesproken proberen wij ze te bellen naar aanleiding van een aanvraag uit een mailing of een andere actie, maar vaak zitten mensen dan op hun werk of zijn ze even niet in de gelegenheid de telefoon op te nemen. We sturen dan ook altijd een WhatsApp na als er geen contact is geweest. Daaruit bleek dat er dan wel vaker even wordt gereageerd. Ik vond het dus tijd worden dat vanuit onze e-mailcampagnes een bericht gedeeld zou kunnen worden via WhatsApp.’

Onze smartphone hebben we altijd bij ons, WhatsApp-berichtjes zijn kort en wellicht vinden velen appen handiger en sneller dan bellen. Zeker als de klant en de verkoper elkaar goed kennen en zij het onderling prima vinden om op deze manier contact te hebben, dan kun je de 1-op-1 chat-mogelijkheid ook prima inzetten als communicatie­middel met klanten.

Vaak is die relatie via mailings niet zo persoonlijk, maar vinden lezers het wel interessant om je artikelen te delen met vrienden, familie en collega’s. Zo’n share ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

Whatsapp Share

Spotler roept elke lezer op om het artikel ‘Geef jouw favoriete ideeën een stem’ via WhatsApp te delen met haar of zijn collega die ook met Spotler werkt. En om deze collega te motiveren, kan de verzender van het WhatsApp-bericht zelf aangeven wat zijn of haar favoriete ontwikkel­ideeën zijn. Het korte motiverende tekstje kun je eenvoudig instellen in Spotler.

Om je een beetje een idee te geven wat je zoal kunt doen, geven we hieronder enige inspiratie:

Wat kun je sharen via WhatsApp? Enkele voorbeelden:

Waar gaat je mailingartikel over? Wat stop in je WhatsApp-bericht?
Je wilt een specifieke actie van je organisatie onder de aandacht brengen. Je vraagt aan je lezers of zij deze actie willen steunen en via de WhatsApp-share vraag je om de actie te delen. In het artikel schrijf je bijvoorbeeld:
 
Ben jij enthousiast geworden van onze actie? Deel je enthousiasme met je vrienden en collega’s en vraag of ze meedoen.
Het tekstje in het WhatsApp-bericht:
 
Doe jij ook mee met <naam actie> van <naam organisatie>? Laten we met z’n allen streven naar een mooi eindresultaat / bedrag X. Kijk op <link> voor meer info.
Je hebt een webinar georganiseerd en je lezer mag hiervoor ook een vriend, collega of familielid uitnodigen. In het artikel schrijf je bijvoorbeeld:
 
Samen met je vrienden webinar X volgen? Stuur ze een appje en ze kunnen zich gratis aanmelden!

Of

Ook interessant voor je collega’s? Deel dit bericht via WhatsApp en ze kunnen zich direct aanmelden.  

Het tekstje in het WhatsApp-bericht:

Wil jij samen met mij webinar X volgen? Meld je aan via <link> en stuur mij een appje als ’t gelukt is.

Of

Dit webinar is volgens mij ook voor jullie interessant. Meld je aan via <link>. Ik doe zeker mee op de 14e!

Je promoot in je mailing een blog waarin je 9 tips geeft voor het winterklaar maken van de tuin. In het artikel schrijf je bijvoorbeeld:
 
Heb je vrienden en familie met een tuin? Gun ze ook deze 9 tips en deel dit bericht via WhatsApp.
Het tekstje in het WhatsApp-bericht:
 
Ik weet nu wanneer ik mijn bomen en struiken moet snoeien. Echt een handig artikel. Net wat voor jou <naam>.

Het mooie van een social share en de mogelijkheid om zelf een begeleidend tekstje te maken, is dat je daadwerkelijk vanuit het perspectief van je lezer kunt communiceren. En als je lezers het begeleidende tekstje niks vinden dan kunnen ze het altijd weghalen of veranderen voordat ze het WhatsApp-bericht versturen.

Meer conversie met kortingscodes in promotionele mailings

Naast de release van de WhatsApp-share-functionaliteit kunnen gebruikers van Spotler eCommerce nu ook unieke kortingscodes toevoegen aan hun mailings. Mails met een kortingscode kennen we wel. Om een mooi actueel Black Friday-voorbeeld te geven:

De kortingscodes genereer je in Magento, Lightspeed of elk ander e‑commerce­platform dat je gebruikt. Vervolgens importeer je deze codes in Spotler. Je slaat ze op als een set, bijvoorbeeld: 5% korting. Zo kun je ook meerdere sets opnemen met verschillende percentages. Handig als je met meerdere codes in één bericht wilt werken. En ook de countdowntimer in het voorbeeld van 123 Lens kun je instellen met Spotler. Lees er alles over in het blog Extra conversie door een countdowntimer in je nieuwsbrief.

De inzet van kortingscodes in promotionele mails bevordert de conversie. Het is een beproefd middel om twijfelende kopers over de streep te trekken, maar het is ook een middel om een bepaald segment uit je database ‘iets extra’s’ te geven. En dit laatste is vooral handig in je Black Friday Campagne. Je claimt ermee exclusiviteit voor een bepaalde groep lezers. De copy wordt al snel iets als: Speciaal voor jou als nieuwsbrief­lezer start onze exclusieve Black Friday Presale dinsdagavond al. En op al onze producten ontvang je maar liefst 20% korting.

Kortom, met deze nieuwe feature kunnen de gebruikers van Spotler eCommerce hun mailings nog professioneler maken. En als deze nieuwe feature je motiveert om een mooie Black Friday Campagne te maken, dan hebben we goed nieuws voor je. We hebben een handig white paper geschreven met praktische tips.

Stappenplan voor een succesvolle Black Friday campagne

Een van de belangrijkste retailmomenten van het jaar waarmee je je omzet een boost kan geven. Maar je hoeft niet in de e-commerce te werken om iets met Black Friday te doen. Het is ook geschikt voor B2B-organisaties, non-profitorganisaties, goede doelen en stichtingen.

Ook Spotler ontdekken?

Spotler brengt gebruiksvriendelijke software op de markt voor e-mail marketing en e-mail marketing automation. Voor Spotler is dit geen loze claim, maar een belofte die het bedrijf waarmaakt door gebruikers direct te betrekken bij de ontwikkeling van de software. De gebruikers vormen op het Spotler Ideeënforum een vrolijke en serieuze community.

Dankzij de inzet van onze gebruikers hebben we de WhatsApp-share-functionaliteit ontwikkeld en geven we de gebruikers van Spotler eCommerce de mogelijkheid om kortingscodes toe te voegen aan hun promotionele mailings.

Heb je ook ideeën over de ontwikkeling van e-mail marketing en e-mail marketing automation? Zou je het geweldig vinden als jouw ideeën terug kunnen komen als echte features in professionele e-mailsoftware? Ga dan aan de slag met Spotler. Neem geheel vrijblijvend contact op met ons verkoopadviesteam op +31 (0)88 – 103 09 00 of mail ze via [email protected]. Je kunt ook zelf een online demo inplannen of lees meer over onze software.