Recentelijk heeft Spotler zijn connector voor AFAS Profit uitgebreid met extra functionaliteit. De uitbreiding is het gevolg van een inspraaksessie onder klanten en partners van zowel Spotler als AFAS. Op basis van deze gebruikersbijeenkomst eind vorig jaar is een roadmap ontwikkeld voor het ontwikkelen van de Spotler-connector voor AFAS. Deze connector wordt inmiddels door ruim 30 organisaties gebruikt om e-mail marketing vanuit AFAS Profit te optimaal in te zetten. De koppeling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met AFAS zelf. Zij doen hun klantcommunicatie ook vanuit de e-mail marketing software van Spotler.

Mailhistorie wordt vastgelegd in AFAS Profit

De recentelijk release van de Spotler-connector voor AFAS Profit zorgt ervoor dat vanaf nu per gemaild contact een mailhistorie kan worden vastgelegd. Dit geldt voor zowel nieuwsbrieven als automatische campagnes die via Spotler worden verzonden. Wat er gebeurt, is dat er per contact automatisch in AFAS op de klantkaart in de vorm van ‘dossieritems’ een historie wordt opgebouwd. Hier kun je dan ook zien of e-mails geopend zijn, of e-mails zijn door geklikt, en of e-mails zijn gebounced. Daarnaast kun je vanuit AFAS de online versie van de persoonlijke e-mail bekijken (opent in een browser).

Voordelen van AFAS + Spotler

De integratie van tussen AFAS Profit en Spotler biedt gebruikers vele voordelen. Je moet dan denken aan de volgende voordelen:

  • Een koppeling bespaart tijd en voorkomt de kans op fouten;
  • Je zorgt voor een hoger niveau van databewaking waardoor je datakwaliteit stijgt;
  • Met de connector in gebruik, kun je veel meer data gebruiken om te segmenteren en personaliseren;
  • Zeker door de nieuwe functie van het vastleggen van een mailhistorie zorg je voor een uniform klantbeeld;
  • Uiteindelijk bied je jezelf hierdoor veel meer (verkoop)kansen en haal je een hoger rendement uit e-mail marketing.

Bijkomend voordeel van de koppeling is dat je automatische campagnes kunt triggeren vanuit een datumveld in Profit. Zo kun je verjaardagscampagnes inplannen of bijvoorbeeld een onboardingcampagne inzetten voor nieuwe klanten die hebben getekend. Maak je nog geen gebruik van Spotler en de krachtige Spotler-connector voor AFAS, download dan onze overzichtelijke productsheet, zodat je in 1 oogopslag kunt zien wat deze voor jou zou kunnen betekenen.