De holdingmaatschappij van Spotler, de Spotler Group, heeft Measuremail en Tripolis Solutions overgenomen. Met deze twee Nederlandse E-mail Service Providers (ESP’s) wordt de Spotler Group de grootste ESP in Nederland en een belangrijke Europese speler. Met de overname wordt het productaanbod compleet om klanten en partners te ondersteunen met zowel gestandaardiseerde e-mail marketing automation als op maat gemaakte oplossingen op het gebied van (e-mail) marketing automation technologie.

Sneller innoveren en uitgebreider aanbod

Door het toevoegen van Measuremail en Tripolis Solutions gaan deze bedrijven in samenwerking met Spotler Nederland en Flowmailer werken om gezamenlijk de best mogelijke e-mail marketing automation technologie te leveren aan klanten en partners. Alle partijen kunnen zo sneller innoveren op terreinen als artificial intelligence (AI), data, automation en transactionele e-mailcommunicatie. De overname van Measuremail en Tripolis Solutions past binnen de ambitie van de Spotler Group om de grootste speler van Nederland te worden.

Spotler Group vult door de overname de gestandaardiseerde e-mail marketing automation en transactionele e-mailoplossingen van Spotler (Nederland) en Flowmailer aan met de automation oplossingen op maat van Measuremail en Tripolis. Met de relationele database kunnen geavanceerde datamodellen gemaakt worden en in combinatie met de uitgebreide workflow editor kan de Spotler Group nu ook automation op maat aanbieden.

Measuremail en Tripolis Solutions samen verder als Tripolis

De eerste stap in deze ontwikkeling is het samenvoegen van Measuremail en Tripolis Solutions in één bedrijf: Tripolis. Door de samenvoeging krijgt het nieuwe bedrijf meer slagkracht om hun e-mailmarketing automation platformen sneller door te laten groeien en de kwaliteit van de diensten en services verder te verhogen.

De fusie is eind mei afgerond en de dagelijkse leiding van de combinatie is in handen van Bram Smits (voorheen CEO van Tripolis Solutions) en Bart Vossen (voorheen Managing Director van Measuremail). Op de kantoren in Dordrecht en Amsterdam werken medewerkers in verschillende disciplines, waaronder eigen development, support, e-mailspecialisten, designers en consultants.

Concurrentiepositie verbeteren en groei realiseren

Marc Schussler, algemeen directeur van Spotler en directielid van de Spotler Group: “We zijn ongelooflijk blij dat we Measuremail en Tripolis kunnen toevoegen aan de Spotler Group. We zien dat de markt consolideert en de concurrentie van internationale spelers toeneemt. Door onze krachten te bundelen bieden we een combinatie van kwalitatief hoogwaardige en innovatieve oplossingen, waarmee we klanten met verschillende behoeften optimaal kunnen bedienen. Dit geeft ons de mogelijkheid nog beter tegemoet te komen aan vragen uit de markt, onze concurrentie voor te blijven en verdere groei te realiseren.”