Spotler Group heeft vandaag de overname aangekondigd van OBI4wan B.V., een omnichannel customer service en marketingoplossing waarmee webcare, intelligente live chat, chatbots, messaging, social engagement en media monitoring wordt toegevoegd aan het groeiende marketing-technologie portfolio van Spotler Group.

OBI4wan, opgericht in 2011 en marktleider in de Benelux, biedt marketeers en customer service professionals de tools om klanten een consistente en soepele klantervaring te bieden over alle digitale voorkeurskanalen. Klanten verwachten namelijk in toenemende mate dat zij via social media, messaging apps en chatbots in contact kunnen komen met bedrijven, overheden en dienstverleners.

Daarnaast heeft OBI4wan’s investeringen in social media planning en monitoring, data analyse en artificial intelligence al 1.500 organisaties geholpen om een efficiëntieslag te slaan en essentiële inzichten te krijgen in de impact van deze activiteiten op hun merkreputatie. 

Voor zowel kleine als grote organisaties is het verband tussen klantervaring en commerciële groei evident. Deze overname versterkt dan ook de doelstelling van Spotler Group om ambitieuze marketeers en customer service professionals de juiste tools te geven om klanten aan zich te binden en hun bedrijf te laten groeien. En specifiek voor organisaties die een omnichannel aanpak hanteren over de gehele customer lifecycle heen en daarbij, van bewustwording tot post-aankoop, inzicht willen krijgen in hun merk reputatie.

Lee Chadwick, Spotler Group CEO“Ik ben verheugd met de komst van OBI4wan bij de Spotler Group. Deze overname zal onze commerciële groei versnellen en geeft onze data- en AI-gedreven, omnichannel productstrategie een nieuwe impuls op het gebied van technologie en talent.”

Alexander de Ruiter, Co-founder, and CEO at OBI4wan: “Door onderdeel te worden van de Spotler Group bieden we onze klanten een enorme meerwaarde. Met Spotler Group zetten we een volgende stap in het realiseren van onze missie: het bieden van een Effortless Engagement oplossing aan onze klanten.”

Over Spotler Group
De snelgroeiende Spotler Group is in 2016 opgericht vanuit de principes om bedrijven met hun klanten te verbinden via innovatieve digitale marketing- en communicatietechnologieën. Sindsdien heeft Spotler Group geïnvesteerd in het opbouwen en ontwikkelen van een portfolio van toonaangevende technologieën en expertise. Met meer dan 3.000 klanten in acht landen is Spotler Group een belangrijke Europese leverancier van marketing technologie.