Spotler Holding, het bedrijf achter Spotler Nederland B.V. en Spotler Software B.V., mag zich sinds 19 februari officieel ISO 27001 gecertificeerd noemen. Het ISO 27001-certificaat waarborgt dat Spotler (inclusief onze software) aan alle normeisen op het gebied van informatiebeveiliging voldoet. Hierdoor garandeert Spotler hoge mate van informatiebeveiliging voor klanten.

Volledige organisatie gecertificeerd

“Veilig werken met klantdata hebben we hoog in het vaandel staan. Dat is de reden waarom we ervoor hebben gekozen onze gehele organisatie te certificeren en bijvoorbeeld niet alleen een bepaalde dienst of een specifiek onderdeel wat gebruikelijker is. Op deze manier laten wij zien dat al onze systemen, processen en diensten voldoen aan de hoogste eisen voor informatiebeveiliging”, aldus Marc Schüssler, Managing Director bij Spotler.

Waarom ISO 27001?

De norm ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. De standaard beschrijft hoe organisaties informatiebeveiliging procesmatig dienen in te richten, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen organisaties zeker te stellen. Nu ook Spotler (organisatie én de software) voldoen aan deze standaard laten wij aan al onze klanten, partners en leveranciers zien dat wij serieus met de beveiliging van data omgaan en dat wij er ook daadwerkelijk naar handelen.

Welke veiligheidsmaatregelen bieden wij onze klanten?

De technische en organisatorische maatregelen die wij hebben genomen om aan de strenge eisen van de ISO 27001 norm te voldoen, bieden klanten, gebruikers en partners van Spotler een groot aantal voordelen om met onze software te werken. Deze voordelen zijn:

  1. Veilig(er) inloggen met twee-staps-verificatie
  2. Veilige toegang met versleutelde verbindingen (SSL – Secure Sockets Layer = https)
  3. Veilig uitwisselen van klantdata via een beveiligde omgeving binnen Spotler
  4. Veilige, tijdelijke toegang van medewerkers tot data na expliciete toestemming van de klant
  5. Veilige dataopslag op Nederlandse bodem (Europese wetgeving)
  6. Veilig werken met eigen klantdata in een beveiligde cloudomgeving
  7. Veilige procedures rondom de tijdelijke opslag en het (automatisch) verwijderen van klantdata
  8. Veilige opbouw van linkjes in e-mailberichten met eigen trackable domeinlinks
  9. Veilige en optimale aflevering door eenvoudige manier van instellen SPF, DKIM en DMARC
  10. Veilige webformulieren dankzij standaard automatische anti-bot beveiliging

Wet- en regelgeving

De aanscherping van de wet- en regelgeving, zoals de meldplicht datalekken, maakt duidelijk dat privacy en het correct omgaan met persoonsgegevens hoog op de (Europese) agenda staan. Ook Spotler-gebruikers willen steeds vaker weten hoe Spotler met privacy omgaat. Om deze redenen heeft Spotler begin 2016 de beslissing genomen om hier in maximale vorm naar te handelen. Het resultaat van deze beslissing is nu bereikt: het ISO 27001 Certificaat.

Met dit certificaat weten onze klanten dat zij met een gerust hart kunnen samenwerken met Spotler.