Het bekende kennisnetwerk ShoppingTomorrow brengt ook dit jaar experts uit de e-commerce samen om inzichten met elkaar te delen. Deze inzichten resulteren in waardevolle kennis. De expertgroep Creating Personalized Ecommerce met Spotler, SPARQUE en Netprofiler als voorzitters en hosts, gaat aan de slag met de onderzoeksvraag: Hoe kan ik als e-commerce organisatie personalisatie succesvol inzetten in mijn marketingaanpak om mijn omzet te maximaliseren?

Waar gaat de expertgroep zich over buigen?

Er zijn vele mogelijkheden om personalisatie in te zetten. Veel e-commerceorganisaties willen personalisatie opnemen in hun aanpak, maar hoe zet je personalisatie nu echt succesvol in? Van eerste kennismaking met jouw merk, het zorgen van een goede ervaring op je platform, het doen van de transactie en het zorgen voor zoveel mogelijk herhaalaankopen. Waar kan je gedurende de customer journey personalisatie inzetten en welke mogelijkheden zijn er om je aanpak datagedreven te personaliseren? Welke niveaus van personalisatie (maturity) zijn er en hoe kan je als organisatie hier een duidelijk stappenplan in ontwikkelen? Gedurende het jaar komen de experts bij elkaar om een antwoord te formuleren op deze vragen. Het onderzoeksjaar wordt eind oktober afgesloten met een mooi kennisdocument die we dan natuurlijk tegen die tijd direct zullen publiceren.

Een aantal mooie namen van de 31 experts uit de expertgroep Creating Personalized Ecommerce: Pjotr van Amelsfoort (Achmea), Michelle de Gier (Jumbo Supermarkten BV), Linda Klus (HEMA), Dennie Post (bol.com), Jan-joost Oudshoorn (New York Pizza) en Britt Timmerman (ING bank).

ShoppingTomorrow expertgroep Creating Personalized Ecommerce 2022
Presentatie Linda klus van HEMA bij kennismaking ShoppingTomorrow expertgroep Creating Personalized Ecommerce 2022

“Het is mooi om te zien dat de experts niet alleen de succesverhalen met elkaar delen, maar ook de uitdagingen en struggles op het gebied van personalisatie.”
Voorzitter van de expertgroep namens Spotler

Personalized E-commerce 2021

Benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek naar Personalized E-commerce 2021? In het bluepaper wordt antwoord gegeven op de vraag: waar moet je rekening mee houden, welke technieken heb je nodigen en hoe zet je personalisatie succesvol in?

Shopping Towmorrow

Spotler en E-commerce

Spotler heeft voor webshops een geweldig mooi product op de markt: Spotler eCommerce. Hiermee kun je automatische campagnes inrichten, is de synchronisatie met je webshopsoftware geregeld en staan er zelfs 5 campagnes standaard voor je klaar: verlaten-winkelwagencampagne, welkomst- en verjaardagscampagne, reviewcampagne en winback-campagne.

Wil je meer weten over Spotler eCommerce, neem dan contact op met ons verkoopadviesteam op +31 (0)88 – 103 09 00 of mail ze via sales@spotler.nl. Je kunt natuurlijk ook een online demo aanvragen of een brochure aanvragen.

Over ShoppingTomorrow

ShoppingTomorrow is een jaarlijks onderzoeksprogramma waarin onderzoek wordt gedaan naar de belangrijkste ontwikkelingen binnen de digital commerce. Jaarlijks doen ongeveer 400 digital commerce professionals, verdeeld over ongeveer 20 expertgroepen, mee aan ShoppingTomorrow. Een ShoppingTomorrow onderzoeksjaar loopt van half maart tot en met eind oktober. Voorafgaand aan een jaar worden de expertgroepen samengesteld. Gedurende het jaar komen deze groepen vervolgens ongeveer vier tot zes keer bijeen om hun onderzoek uit te voeren en uit te werken. Kijk voor meer informatie op shoppingtomorrow.nl.