Op 2 juli 2020 lanceerde Thuiswinkel.org de e-learning E-mailmarketing. Thuiswinkel.org is de branche- en belangenvereniging voor alle webwinkels in Nederland en is alom bekend van het Thuiswinkel Waarborg Keurmerk. Wij zijn dan ook verheugd dat Thuiswinkel.org Spotler koos als partner in het ontwikkelen van deze e-learning. De e-learning is voor iedere belangstellende gratis te volgen en levert bij voldoende resultaat een mooi certificaat op.

Werk je in de e-commerce? En wil je direct je kennis van e-mailmarketing testen?

Ga via e-academy.org direct naar de nieuwe e‑learning E‑mailmarketing en leer hoe je de conversie in je webshop kunt verhogen met mooie en goed converterende e‑mailcampagnes.

De e-Academy van Thuiswinkel.org

De e-Academy richt zich op het digitale talent in de e-commerce. In de e-Academy komen opleiders en het bedrijfsleven samen. Bekende namen als Adwise, Fingerspitz, Happy Horizon en Magnus helpen je graag verder. En aan dit rijtje is nu Spotler toegevoegd die elk digitaal talent graag helpt met het ontwikkelen van zijn of haar e-mailmarketing skills.

Het opleidingsportfolio is divers. Je kunt je onder andere scholen in Performance-based Marketing, Conversion Rate Optimization, Contentmarketingstrategie of in Social Media. Maar ook als je meer wilt weten over bijvoorbeeld de wet- en regelgeving in de e-commerce of over de inrichting van je customer journey, dan ben je bij e-Academy van Thuiswinkel.org aan het juiste adres.

Via de e-Academy hebben al ruim 2.200 bedrijven een training gevolgd en er zijn meer dan 2.400 certificaten verleend aan deelnemers die een opleiding met succes hebben afgerond.

De opzet van de e-learning

Bovenstaande cijfers maken duidelijk dat de opleidingen van de e-Academy populair zijn. Dat komt vooral door de prettige en praktijkgerichte opzet van de e-learnings. Een medewerker van Spotler die de eerste versie van de e-learning van feedback voorzag, schreef letterlijk: ‘Het is echt mooi geworden! Wat een fijne manier van leren.’ Een mening die door veel deelnemers aan de verschillende opleidingen wordt gedeeld.

Deel 1: basisvaardigheden

De opzet is als volgt. Het eerste deel behandelt de basisvaardigheden die elke marketeer moet kennen. Denk aan de positie van e-mailmarketing in de customer journey, de opzet en uitwerking van goede mailings en de belangrijkste personalisatie- en segmentatietechnieken.

Deel 2: inrichten e-mailcampagnes

Het tweede deel gaat specifiek over de inrichting van zes cruciale e-mailcampagnes in de e-commerce: welkomstcampagne, verlaten-winkelwagencampagne, product-reviewcampagne, verjaardagscampagne, win-backcampagne en de cross- en upsellcampagne. Natuurlijk behandelt de e-learning ook onderwerpen als Black Friday, productlanceringen en feestdagenmailings. De e-learning is compleet en kost je ongeveer een uur om helemaal te volgen. Maar die tijd kun je helemaal zelf inrichten.

Deel 3: zelf aan de slag

En ander belangrijk deel heet ‘zelf aan de slag’. In de e-learning werk je aan de praktijkcase Happy Photos waarbij je voor een vakfotograaf uit Hillegom de e-mailmarketing opzet. Je wordt uitgedaagd om deze kennis te vertalen naar je eigen praktijk, krijgt handige tips, een stappenplan en je kennis wordt getoetst.

Spotler Thuiswinkel.org e-learning voorbeeld Happy Photos

Afwisselende online werkvormen

Een ander belangrijk aspect waardoor de e-learning prettig is om te volgen, heeft te maken met de afwisseling in werkvormen. Elke brok theorie wordt op een prettige manier en telkens afwisselend beschreven. Zo kom je pop-ups met uitleg tegen:

Spotler Thuiswinkel.org e-learning voorbeeld van Gall&Gall

Maar denk ook aan korte toetsende vragen die je helpen om de ‘stof scherp te krijgen’. En mocht je een vraag foutief beantwoorden, dan ontvang je direct uitleg over je foute antwoord. Een voorbeeld van zo’n toetsende vraag:

Spotler Thuiswinkel.org e-learning voorbeeld toetsende vraag

De e-learning zit vol met dit soort van werkvormen. Van ‘het leggen van kaarten op de juiste stapel’ tot het ‘klikken op de juiste button’ en het ‘afspelen van video’s met uitleg’. Het maakt de e-learning levendig en prettig om via een beeldscherm te volgen.

Succes met de e-learning!

De e-learning is voor iedereen gratis toegankelijk. Ook als je niet werkt in de e-commerce is het leuk om je kennis van e-mailmarketing te toetsen. Behaal jij het certificaat? Daag jezelf uit en ga naar de e-learning E-mailmarketing.

En heb je je certificaat binnen, post ‘m dan op je favoriete kanaal. Succes!