Nederlandse E-mail Marketing Benchmark 2022

De belangrijkste e-mail marketingcijfers en learnings uit Nederland

De Nederlandse E‑mail Marketing Benchmark 2022 is samengesteld uit de data van de E‑mail Service Providers Spotler Nederland en Tripolis. Voor deze benchmark zijn 986.000 campagnes van 5.525 bedrijven geanalyseerd uit 5 verschillende e-mail softwares. In totaal zijn ruim 15,9 miljard mails opgenomen in de benchmark en vind je de gegevens terug uit 24 verschillende branches. De Nederlandse E‑mail Marketing Benchmark 2022 geeft een betrouwbaar beeld van de Nederlandse e‑mailactiviteiten in 2021.

Daarnaast maakt de benchmark een vergelijking mogelijk met alle historische e‑mailgegevens die teruggaan tot 2015 en geeft het een overzicht van de belangrijkste cijfers en learnings. Dit levert bijzonder veel waardevolle data op. Zo kun je je eigen cijfers vergelijken met de benchmark en eindigen we dit document met 10 learnings voor je eigen e-mail marketingactiviteiten.

* In dit document presenteren we de leukste en belangrijkste cijfers en learnings uit de benchmark. In een online omgeving via dit document kun je de complete benchmark bekijken. 

Er is een recentere versie van de benchmark beschikbaar: Vraag de benchmark van 2024 aan

spotler nederlandse e-mail marketing benchmark 2022 lp
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  • Met onze tweewekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws over e‑mail marketing & marketing automation, acties en kennis­documenten van Spotler.
Go to top
Direct Contact