ISO/IEC 27001:2013

Spotler is de veiligste keuze voor e-mail marketing automation

Spotler is niet alleen de beste keuze voor professionele e-mail marketing automation, maar ook de meest veilige keuze. Bij Spotler kun je er van op aan dat je te maken hebt met:

ISO 27001

Spotler heeft in een ISO-traject bewezen te voldoen aan de internationale norm op het gebied van informatiebeveiliging. Hierdoor zijn wij sinds begin 2017 ook ISO 27001 gecertificeerd, waarmee Spotler en de software voldoen aan de eisen die gesteld zijn aan de Informatie Beveiliging Management Systeem norm: ISO/IEC 27001:2013 en dus een hoge mate van informatiebeveiliging voor klanten garandeert.

Beveiligd versturen van (klant)data

Het SSL-certificaat van Spotler geeft gebruikers de garantie dat gegevens (van klanten) via browsers via HTTPS worden verzonden, waardoor informatie wordt gecodeerd en beveiligd. SSL (Secure Sockets Layer) wordt onder andere ook gebruikt voor online transacties (met creditcards).

Veilig(er) inloggen via twee-staps-verificatie

Met twee-staps-verificatie beveilig je jouw account met zowel je gebruikersnaam en wachtwoord als met een extra verificatiecode. Deze unieke code wordt gegenereerd door een app op je smartphone. Na enkele seconden ververst de app en genereert weer een nieuwe code. Zo ben je altijd verzekerd van een unieke code en blijft je account goed beveiligd, bijvoorbeeld in geval je gebruikersnaam-wachtwoord combinatie is gestolen of gehackt.

Uitwisselen van klantdata via een beveiligde omgeving

Binnen de software hebben wij het mogelijk gemaakt om op een makkelijke en veilige manier klantbestanden naar ons te versturen. Bijvoorbeeld als wij die tijdens de inrichting van je account voor jou moeten importeren. Zo hoef je geen gebruik te maken van (onveilige) externe systemen zoals e-mail, Dropbox of WeTransfer. Een bestand is bovendien niet langer dan 10 dagen beschikbaar, waarna het automatisch wordt verwijderd.

Standaard automatische anti-bot beveiliging webformulieren

Webformulieren binnen de software bevatten standaard twee verborgen vragen. Deze vragen zijn alleen zichtbaar in de HTML code van het formulier. Spam-bots kijken niet naar opgemaakte formulieren, maar lezen de HTML van het formulier uit. Laat een spam-bot de invoervelden leeg of wordt een verkeerd antwoord ingevuld, dan wordt de invoer als ‘foutief’ geregistreerd. Het ingevulde en verzonden formulier wordt vervolgens door de software genegeerd. Dit betekent dat eventuele automatische e-mails gekoppeld aan het formulier niet worden verstuurd. Ook wordt de database niet aangevuld (en vervuild) met ongewenste contactgegevens uit het formulier.

Jaarlijkse pentesten

De software van Spotler wordt jaarlijks getoetst op kwetsbaarheden door onafhankelijke en geaccrediteerde partijen die penetratietesten (of pentest) doen. De conclusie is tot nu altijd geweest dat onze software voldoende adequaat is beveiligd om weerbaar te zijn tegen digitale aanvallen.

Dataopslag op Nederlandse bodem

Privacy en data security zijn van cruciaal belang. Daarom hebben wij gekozen voor een betrouwbare partner die data gewoon in Nederland opslaat en bewaart: Equinix (datacenters in Amsterdam, Zwolle en Enschede, 700+ klanten, o.a. ISO/IEC 27001:2005 voor information security management systems).

Uitgebreide maatregelen datalekken

Spotler heeft uitgebreide maatregelen genomen waarmee wordt afgedekt wat de procedure is in geval van een datalek. Maar belangrijker nog; er zijn diverse technische (zie o.a. hierboven) én organisatorische maatregelen genomen om datalekken te voorkomen. Denk aan een beleidsdocument en organisatiebrede werkwijze inzake onze ISO-certificering, een standaard bewerkersoveenkomst en ons privacy statement.

Succesvol sinds 2004

Tot slot willen wij je er graag op wijzen dat de keuze voor Spotler ook een economisch veilige keuze is. Spotler is in 2017 ontstaan uit de bedrijven Blinker en MailPlus die sinds 2004 succesvol zijn op het gebied van e-mail marketing software. De in Zoetermeer gevestigde onderneming is Nederlands (en valt dus onder het Nederlandse recht), is winstgevend én heeft inmiddels ruim 5000 gebruikers. Sinds november 2016 heeft de ambitieuze venture capatalist CNBB uit Rotterdam een meerderheidsbelang in de onderneming en helpt het Spotler met de verdere (internationale) groei die het voor ogen heeft. De continuïteit is dus gewaarborgd.

Go to top
Direct Contact