Vergelijking: Spotler Mail+ vs. Mailchimp

We vergelijken Spotler Mail+ met Mailchimp en laten de belangrijkste verschillen zien. Hiermee kan je zelf bepalen welke e-mail marketing software bij jou past.

spotler vs mailchimp

Spotler Mail+ of Mailchimp?

‘Met Mailchimp kan ik toch gratis starten? Waarom zou ik dan toch voor Spotler Mail+ kiezen?’ Een argument dat wij nog al eens horen. Het klopt dat de basis­functionaliteiten van Mailchimp gratis zijn als je een kleine database hebt, maar met Spotler krijg je meer. Met Spotler kies je voor professionele e‑mail marketing automation inclusief uitgebreide ondersteuning zodat je succesvol kunt worden. Met Mailchimp krijg je niet die uitgebreide ondersteuning. Vergelijk hieronder alle belangrijke verschillen tussen Spotler en Mailchimp en bepaal zelf je keuze.

spotler vs mailchimp privacy shield

Gebruik Mailchimp is in overtreding van de AVG

De veiligheid van de (klant)data is belangrijk. Daarom is het goed te weten dat het gebruik van Mailchimp een overtreding is van de AVG. De data van jouw klanten en prospects slaat Mailchimp buiten de EU op en dat mag niet.

In een artikel van Marketingsfacts is te lezen dat een privacytoezichthouder uit Duitsland heeft geoordeeld dat een organisatie geen gebruik mag maken van Mailchimp voor het sturen van e-mail, omdat hiermee onrechtmatig persoons­gegevens zoals e‑mailadressen worden doorgegeven buiten de EU. Deze uitspraak is in Duitsland, maar in de EU hebben we één AVG (of in het Engels, de GDPR). De kans is groot dat ook de Nederlands privacytoezichthouder hetzelfde zal oordelen.

Lees in onze factsheet meer achtergrond informatie.

De belangrijkste verschillen op een rij:

Wetgeving

Mailchimp logo

 • Geen verwerkers­overeenkomst bij Mailchimp, maar verwijzing naar pagina met een Data Processing Addendum (DPA) om te accepteren.

 • Standaard een DDMA verwerkersovereenkomst in de software beschikbaar om met ons te ondertekenen. Zo word je eenvoudig AVG-compliant.

Opslag data

Mailchimp logo

 • Mailchimp heeft alleen servers in Amerika waar jouw klantdata wordt opgeslagen en verwerkt. Dit voldoet niet aan de AVG.

 • Al je data volledig volgens AVG-richtlijnen veilig opgeslagen in onze eigen private cloud in Nederland.

Support

Mailchimp logo

 • Via een ticketing systeem. Alleen in het Engels, verwijzing naar FAQ’s, blogs en artikelen. Alleen bij premium pakket telefonisch support tijdens Amerikaanse kantooruren.

 • Rechtstreeks, telefonisch tijdens kantooruren. 90% van alle calls direct opgelost (binnen 15 min). Per mail is uiteraard ook mogelijk.

Ondersteuning

Mailchimp logo

 • Zelfservice, geen directe ondersteuning en begeleiding vanuit Mailchimp.

 • Producttrainingen, template ontwikkeling, zorgeloze start (data-import, set-up account).

Pricing

Mailchimp logo

 • Je betaalt voor ieder contact in je database. Ook de contacten die je niet mag mailen omdat je geen opt-in (meer) hebt of contacten die gebounced zijn.

 • Je betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Je betaalt voor een gebruiker­licentie en voor het verzenden van e-mails naar je contacten.

Het grootste verschil? De uitgebreide begeleiding!

spotler software with a service

Spotler maakt e-mail marketing automation makkelijker. Hoe? Door klanten goed te begeleiden. Als je met Spotler Mail+ start krijg je een persoonlijke gebruikerstraining waarmee je alle functies van de software leert kennen. Ons customer success team zorgt voor een zorgeloze start en helpt je om succesvol te worden.

En loop je een keer ergens tegen aan? Dan kan je ons support-team telefonische en per mail bereiken. Onze productexperts helpen je graag verder. Dit is bij ons gewoon inbegrepen. Bovendien bieden ruim 300 partners extra diensten rondom Spotler Mail+ en online marketing die je bij Mailchimp niet hoeft te verwachten.

Meer informatie over de verschillen tussen Spotler Mail+ en Mailchimp?

Lees er alles over in onze factsheet. Vraag de factsheet aan én krijg direct ons white paper ‘In 6 stappen je e-mail marketing AVG-compliant maken’.

spotler download factsheet mailchimp
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *

Spotler, de beste keuze voor e-mail marketing automation

spotler koppelingen

Geavanceerde software
Spotler Mail+ heeft veel krachtige en gebruiks­vriendelijke features voor je e-mail marketing automation.

spotler koppelingen

Zorgeloos starten
Zorgeloos starten met ons customer success team waardoor je succesvol met e-mail marketing aan de slag kan.

spotler koppelingen

Integreren met onze koppelingen
Spotler Mail+ heeft meer dan 35 koppelingen met webshops, CRM-, CDP-software. Waaronder ook Nederlandse software­.

spotler secure

Goede beveiliging en privacy
De beveiliging is erg goed geregeld bij Spotler. Met Spotler Mail+ werk je volgens de Europese en Nederlandse privacy­wetgeving.

spotler secure

Telefonische support
Ergens hulp bij nodig? Geen probleem, neem via de telefoon of mail contact op met ons support-team. Gewoon in het Nederlands.

spotler partnernetwerk

Uitgebreid partnernetwerk
Spotler heeft 300 partners die je graag helpen bij extra diensten rondom je e-mail marketing automation.

Benieuwd naar Spotler Mail+?

Vraag online demo aan

Veel gestelde vragen

Mailchimp is bekender, waarom zou ik toch voor Spotler Mail+ moeten kiezen?

Mailchimp is erg groot wereldwijd en kan goed voor je werken als je technisch aangelegd bent en maar af en toe een mailing verstuurd. Het grote nadeel is dat het Amerikaanse software is waarbij je amper begeleiding en support krijgt. Bij Spotler doen wij dat anders. Wij helpen al sinds 2004 onze klanten succesvol worden met e-mail marketing. Dat doen we inmiddels voor 5000+ marketeers en communicatie­specialisten in Nederland.

Mijn bedrijf is niet zo groot. Is Spotler Mail+ dan ook geschikt?

Ja, Spotler Mail+ biedt verschillende pakketten aan waarmee je kan doorgroeien. Ook als je niet veel contacten hebt is Spotler Mail+ een goede keuze voor je marketing en communicatie. Naast de licentie betaal je voor de hoeveelheid e-mails die je verstuurt. Kleine bundels aanschaffen is uiteraard ook mogelijk. Zo kan je ook als kleiner bedrijf gebruikmaken van onze gebruiksvriendelijke software en uitgebreide ondersteuning.

Kan ik gemakkelijk met Spotler Mail+ aan de slag gaan?

Ja, Spotler helpt je hier uitgebreid mee. Wij richten je account in. Templates in je huisstijl, aan- en afmeld­formulieren, doelgroepen en technische instellingen regelen we allemaal voor je. Natuurlijk krijg je ook hulp bij het instellen van een koppeling met je webshop, CRM- of CDP-software. Daarnaast is een gebruikers­training inbegrepen en zorgt ons customer success team voor een zorgeloze start.

Heb je nog andere vragen?
Neem gerust contact op of plan vrijblijvend een demonstratie in. Dan beantwoorden wij al je vragen.

Leer Spotler kennen:

Image
Download onze brochure(s)

In onze brochures uitgebreide beschrijvingen van onze software.

next-step-demo-inplannen
Plan een online demo in

Krijg een goed beeld van onze software en ondersteuning.

Image
Dit kun jij bereiken met Spotler

Leer wat klanten hebben bereikt met onze software en service.

nextstep-team
Meer over onze organisatie

Eén team met één missie: Gebruikers succesvol maken!

Deze klanten zijn afgelopen jaar overgestapt van Mailchimp naar Spotler

Ravas
Maxaro
Improvers
SDB
PerfectHomeShop
ESA
Nee Make Up
Sneaker District – MC overstap
Ruimte voor Ruimte
Op voorneputten
Solution Clinic
Only Human
Eichholtz
Chipsoft
Lanterfant
Bereik.nl
Heinen delfsblauw
RHL
Tergooi
Beyuna
Veldsink Advies
Cosmania
Acknowledge
OneMed
FysioSupplies
Flint
Smartaim
Strong Vikings
Jeroen Bosch Ziekenhuis
Image

"We zijn erg tevreden over de gebruiksvriendelijke software, maar zeker over de klantvriendelijke en snelle manier van handelen van de mensen in de Spotler organisatie."

Ester Renssen Commercieel Manager
Image

"De customer success manager van Spotler heeft ons goed geadviseerd hoe we van een standaard maandelijkse nieuwsbrief naar een op maat wekelijkse nieuwsbrief konden gaan."

Daisy de Jong-Sierat Communicatiemedewerker
mitros logo

"De samenwerking met Spotler ervaren we als erg prettig. We kunnen altijd bellen en krijgen direct antwoord op onze vragen. Erg klantvriendelijk!"

Imke Jonker Team Digitale Dienstverlening
anbos logo

"Spotler heeft ons geholpen met het opnieuw en op een moderne manier op de kaart zetten van onze e-mail communicatie naar leden. De begeleiding is erg goed geweest, ons team is goed getraind en de software is gemakkelijk zelf te bedienen."

ANBOS Communicatie team
fleurametz logo

"De samenwerking met Spotler bevalt erg goed. Er is altijd ruimte om te sparren, ook over het inrichten en koppelen met het CRM. Dat was in de opstartfase erg prettig."

Ashley Alleman Marketing & Communication

Wil je een advies over je keuze? Bel ons op +31 (0)88 – 103 09 00

Go to top
Direct Contact