Kom werken bij Spotler

Met Spotler kun je echt alle kanten op. Heb je ervaring met JavaScript, zoek je een HBO-stageplek, ben je een startende financial controller of ben je een kei in Sales? Grote kans dat ook jouw achtergrond en opleidingsniveau bij ons past.

spotler-team-hdr-1

Past Spotler bij jou?

Natuurlijk zal Spotler niet voor iedere werkzoekende de juiste werkomgeving zijn. Als je een hovenier in hart en nieren bent, dan heb je weinig te zoeken bij een SaaS-bedrijf. Dit bedrijfsmodel van Spotler staat bekend als Software as a Service.

Onze klanten kopen geen software van ons, maar maken er gebruik van via een abonnement. En klanten moet je tevreden houden zodat ze onze diensten ook af blijven nemen. Wij willen dat onze klanten met veel plezier gebruikmaken van onze software en dat ze er ook het maximale uithalen. En dat is geen loze belofte. Kijk maar eens onder het kopje Ondersteuning op deze website.

En heb je onze pagina ‘Over ons‘ ook al gelezen?

Software with a Service

Bij Spotler gebruiken we liever de term Software with a Service. Onze software moet onze klanten maximaal ondersteunen in hun eigen communicatie. Een organisatie als Reuma Nederland kan via onze software mailings uitsturen om donateurs te werven, een webshop als verfwinkel.nl wil ongetwijfeld omzet draaien en de Universiteit Utrecht wil belangstellenden warm maken voor de laatste researchprojecten.

Meer dan 2.900 organisaties uit diverse branches met soms heel verschillende belangen zetten onze software in. Maar wel altijd met één gemeenschappelijk doel: optimaal communiceren met klanten, donateurs, prospects, collega’s, consumenten en elke andere belangrijke lezersgroep waarop onze klanten zich richten. En bij Spotler willen we dat deze communicatie eenvoudig is in te richten en vlekkeloos verloopt.

Als je deze visie met ons deelt, dan past Spotler bij jou.

De bedrijfscultuur van Spotler

Hybride werken

Bij Spotler vinden we het prima als je ook thuis aan de slag gaat. Het moet wel kunnen binnen je functie, maar dat lukt al snel. De meeste werkzaamheden zijn immers online en we hebben een goede infrastructuur om op afstand met elkaar samen te werken.

We verwachten je minimaal één dag in de week op kantoor, maar je bent uiteraard ook elke dag welkom. We organiseren maandelijks één vaste Spotler Kantoordag. Dat vinden wij handig voor de voortgang van team- en bedrijfsoverstijgende werkzaamheden. En het is gewoon gezellig!

Carrière maken

Spotler Nederland is onderdeel van de internationale Spotler Group en is inmiddels een samensmelting met de voormalige organisaties Spotler, OBI4wan, Tripolis, Squeezely, Sooqr, Shopping Minds en Datatrics. Samen sturen we jaarlijks zo’n 20 miljard berichten uit.

Je kunt binnen Spotler op internationaal niveau carrière maken. Maar ook als je binnen Spotler Nederland wil groeien, dan is dat uitstekend mogelijk. Zowel in de breedte – werken voor verschillende afdelingen – als in de diepte – van junior tot senior – ondersteunen wij je graag.

Work hard, play hard

Bij Spotler Nederland werken een paar honderd gepassioneerde vakidioten. Wij houden ons bezig met verschillende online kanalen en hebben inmiddels een grote positie ingenomen in het Nederlandse werkveld.

Spotler is één van de grote aanbieders van marketingsoftware in Nederland. Wat wij doen, valt op en is belangrijk voor vele duizenden gebruikers en organisaties. Je werk moet daarom goed zijn. Daar staat tegenover dat we graag leuke bedrijfsuitjes en andere leuke activiteiten organiseren.

Leren van elkaar

Bij Spotler leren we graag van elkaar. De Spotler Academy die speciaal voor onze klanten is gemaakt, staat direct tot je beschikking als je bij ons komt werken. Wij gaan je alles leren over marketing. En bij Spotler werken uiteenlopende experts. Van CSS-experts, HTML-specialisten, templatebouwers, UX-designers, customer journey specialisten tot content marketeers en podcast-liefhebbers. En we kunnen je zelfs leren hoe je een webinar geeft. We hebben veel collega’s in huis die het leuk vinden om kennis over te brengen.

Leren via Udemy

Bij Spotler werken we samen met het online trainingsplatform Udemy waar je duizenden cursussen en trainingen kunt volgen. Je kunt er terecht voor werkgerelateerde cursussen over bijvoorbeeld JavaScript, Power BI of Scrum. Maar je kunt er ook trainingen volgen over Mindfulness, Presenteren of bijvoorbeeld gitaarles. Bij Udemy kun je al deze vaardigheden in je eigen tempo en volledig online ontwikkelen.

Ondersteuning via OpenUp

We vinden het erg belangrijk dat onze medewerkers lekker in hun vel zitten. Maar het kan natuurlijk zijn dat er grote of kleine uitdagingen spelen op privé of werk-gebied. Daarvoor kun je bij het online platform OpenUp terecht. Via OpenUp kun je laagdrempelig en snel hulp krijgen tot psychologen via telefoon, chat of videoconsult. Dit is volledig anoniem. Je kunt zelfstandig een sessie boeken bij OpenUp. Spotler ontvangt op geen enkele vorm informatie of je een sessie aanvraagt en wat je daar bespreekt.

Voor welke klanten ga je aan de slag?

NVM – home
NVN – home
Gemeente Leiden – home
Gazelle – home
Boval – home
De Jong en Laan – home
Universiteit Utrecht – home
Obelink – home
Reuma Nederland – home
Nysingh – home
Regiobank – home
Scapino – home
Dirck III – home
Dille en Kamille – home
NEN – home
Alzheimer – home
UWV – home
Onze Taal – home
Yellowbrick – home
Ziengs – home
Micazu – home
Monuta – home
Yuki – home
Achmea – home
PNO – home
ESPN – home
Unive – home
Sportcity – home
Bijlmer Park Theater – home
Makelaarsland – home
Verfwinkel.nl – home
Flynth – home

Blog: Waarom zou je bij Spotler willen werken?

Als je echt wilt weten wat termen als ‘collegialiteit’, ‘jezelf durven zijn’ of ‘verantwoordelijkheid nemen’ betekenen binnen Spotler, lees dan het blog Waarom zou je bij Spotler willen werken?

Tjerk, Iris, Miriam, Peter, Ilona, Arthur, Hendrik, Jeroen, Mark en Glenn geven je een kijk in de keuken. Deze 10 Spotler-medewerkers laten je graag zien wat je kunt verwachten als je voor Spotler werkt.

Lees het blog

Bekijk onze vacatures


Hoe gaat een sollicitatie in zijn werk?

We vinden het belangrijk dat er goede match is en dat jij je thuis voelt bij ons. Dat proberen we in een aantal gesprekken duidelijk te krijgen. Hoe pakken we dat aan?

Natuurlijk vragen we je om je CV op te sturen en vaak ook een motivatie. Jouw sollicitatie komt terecht bij HR of direct bij de teammanager van de afdeling waarvoor je graag aan de slag wil. Hij of zij bepaalt of je CV een reden is om je uit te nodigen voor een eerste gesprek.

 

Het proces bevat een aantal stappen

1. Je voert een eerste gesprek met de teammanager en enkele collega’s

Als je wordt uitgenodigd, dan zien we je bij voorkeur op ons kantoor in Zoetermeer. Mocht online beter uitkomen dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Bij het eerste gesprek is nagenoeg altijd de teammanager aanwezig en mogelijk enkele directe collega’s. Belangrijk in het eerste gesprek is om je CV langs te lopen, te kijken of je past binnen onze cultuur en wat jouw wensen en toekomst­verwachtingen zijn.

2. Je spreekt bij het tweede gesprek vaak met de rest van het team

Als er meerdere kandidaten voor het eerste gesprek zijn uitgenodigd, dan organiseren we vaak een tweede gespreksronde. Hieraan nemen andere directe collega’s deel dan tijdens het eerste gesprek. Wellicht sluit de teammanager ook aan, maar dat hoeft niet. Collegialiteit is voor ons belangrijk vandaar dat we je graag kennis laten maken met meerdere toekomstige collega’s.

3. Je voert een assessment of test uit

Als je zegt dat je goed bent in HTML, dan willen we dat graag zien. Als je goed bent in schrijven, dan vragen we om een blog. Als je goed bent in presenteren, dan mag je ons verrassen met je presentatietechnieken. Laat maar zien! Een assessment geldt zeker niet voor alle functies, maar we kunnen wel aan je vragen om eraan mee te doen.

Goed om te weten: voor al onze functies geldt dat je een VOG moet aanvragen.

4. We bespreken de voorwaarden en regelen het contract

Ben jij enthousiast over de functie en zijn wij enthousiast over jou? Helemaal top! We bespreken vervolgens het salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast spreken we ook af wanneer je precies begint.

5. En als laatste: aan de slag!

We gooien je niet zomaar in het diepe. Je start bij Spotler altijd met een uitgebreid inwerkprogramma zodat je de organisatie, je collega’s, onze kernwaarden, de klanten en stakeholders goed leert kennen. Je teammanager bespreekt dit als je bij ons start.

Interesse om bij Spotler te komen werken?

Bekijk dan onze vacatures. Heb je vragen of ben je benieuwd of je bij onze organisatie past? Neem gerust contact op! We komen graag met je in contact.

Image
Go to top
Direct Contact