Met Spotler realiseren e‑commerce marketeers meer omzet in hun (online) winkels

Spotler maakt meer traffic, conversie en retentie makkelijker voor (r)etailers

Image

E-mail marketing voor (online) retailers

Spotler eCommerce is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die actief zijn met e-commerce. Met dit product en één van onze standaardconnectoren voor integratie met je e-commerce platform worden alle contactgegevens, productgegevens en orders uit de webshop gesynchroniseerd. Deze gegevens zijn direct beschikbaar in Spotler en bieden onbeperkte mogelijkheden om zoveel mogelijk traffic, conversie en retentie uit (gepersonaliseerde) e-mail marketing (automation) te halen.

binnen-10-minuten-een-ecom-nieuwsbrief

Binnen 10 minuten een nieuwsbrief

Onze editors zijn gebaseerd op moderne technologie en maken het gemakkelijk om productnieuwsbrieven en andere e-mails op te stellen en te versturen. De slimme productblokken en uitgebreide drag-and-drop-functionaliteit werken snel en flexibel. Als gevolg hiervan stuur je perfecte nieuwsbrieven en aanbiedingen naar de inbox van je ontvangers.

Image

"Het inzetten van gegevens uit Datatrics in Spotler blijven we zeker doen. Zo maken we onze uitingen per e-mail persoonlijker en relevanter."

Jennifer Shackleton E-mail en social media marketeer
bamigo logo

"Ik heb met meerdere e-mail software systemen gewerkt en kan met recht zeggen dat Spotler ontzettend gebruiksvriendelijk is. Het is makkelijk om een campagne op te stellen."

Tom Meijer E-commerce marketeer

Content op basis van voorkeuren

Laat ontvangers van je productnieuwsbrieven hun gegevens en profielen verrijken. Zo kun je elk contentblok in je nieuwsbrief optioneel maken op basis van deze voorkeuren in je database. Dit maakt je nieuwsbrieven relevant voor elke abonnee. In je welkomstcampagne bij iedere nieuwe aanmelding kun je al beginnen met het verrijken van profielen. En veranderen zij hun voorkeuren weer, dan ontvangen zij automatisch de juiste content op basis van hun nieuwe voorkeuren.

Dynamische content per doelgroep

Een andere manier om mailings relevanter te maken is om dynamische content per doelgroep te gebruiken. Veel e-commerce marketeers willen hun database segmenteren. Denk aan selecties zoals mannen, vrouwen, klanten, prospects etc. Voor deze groepen kun je verschillende inhoudsblokken klaarzetten. Zo kun je elke doelgroep in je database bedienen met relevante informatie. En hoe relevanter je bent voor de ontvanger, hoe groter de kans op conversie.

Spotler nieuwsbrief ab testen

A/B-testen voor de beste resultaten

Spotler eCommerce maakt het mogelijk om de inhoud van e-mails te optimaliseren met (automatische) A/B-splittesten. Test een A- en een B-versie van het bericht en ontdek welke versie het beste resultaat heeft. Je kunt een test doen op:

  • Afzender
  • Onderwerpregel en snippet
  • Content (inhoud)
  • Visuals
spotler 5 standaard campagnes

Automatische e-mailcampagnes voor je webshop

Met Spotler kun je eenvoudig automatische e-mailcampagnes maken. Op nagenoeg elke handeling van je webshopbezoeker kun je een trigger af laten gaan waarmee je een campagne kunt starten. En veel gebruikte triggers zijn al voor je gestandaardiseerd. Denk aan non-openers, non-klikkers, formuliertriggers, bouncetriggers etc. Met Spotler kun je snel, gemakkelijk en doeltreffend automatische campagnes inrichten.

Al voor je ingericht
En vijf veel gebruikte automatische e-mailcampagnes hebben we alvast voor je klaargezet:

  • Verlaten-winkelwagencampagne
  • Productreview campagne
  • Win-back campagne
  • Welkomstcampagne
  • Verjaardagscampagne

Meer inzicht dankzij omzetrapportages

Van elke verzonden e‑mailing zijn uitgebreide rapportages beschikbaar. Speciaal voor e‑commerce bedrijven en retailers kunnen we de omzet (conversie) per mailing en de totale e‑mail marketing­omzet tonen. Zo kun je precies in kaart brengen wat je per nieuwsbrief of campagne­mailing verdient. Het rendement van je investering in e‑mail marketing (automation) kun je met Spotler heel gemakkelijk aantonen.

Meer dan 300 e‑commerce bedrijven gingen je voor

Babboe
Doppio Espresso Business
Verfwinkel.nl
hobbygigant
Raambekleding Nederland
Fleurop Interflora Nederland BV
Balmain Hair Group B.V.
MHS Ruitersport
Bamigo
Bouwbink.nl
Eijerkamp
Boots Nederland BV
Schattig en Stoer B.V.
Betersport
Sneaker District – Branche eCom
Ziengs Schoenen
De Video van Sint B.V
BBQuality
Ranzijn Tuin & Dier
Gezinnig
Dille & Kamille
Keep On Running
De Bouwhof

Spotler zien? Plan een demo in!

Wil je zien wat Spotler te bieden heeft? Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Plan dan direct een online demo in bij één van onze experts. In dertig minuten geven we je een goed beeld van onze software en we leggen uit hoe een eventuele samenwerking met Spotler eruitziet. Lekker interactief en geheel vrijblijvend!

Spotler demo
Go to top
Direct Contact