Met Spotler verstuur je veilig de juiste informatie­voorziening

E-mail marketing software (automation) voor gemeenten en Rijksoverheid

Image
nieuwsbrief spotler

Het belang van goede e‑mailcommunicatie

Gemeenten, ministeries en andere overheidsinstellingen werken graag met de software van Spotler. Zij versturen nieuwsbrieven veelal om hun achterban te informeren over belangrijke besluitvorming. Maar ze zetten ook campagnes in om inspraak­avonden te organiseren of onderzoek te doen onder burgers, bedrijven en instellingen over mogelijke wijzigingen in bestemmings­plannen. Ook wordt Spotler ingezet voor interne communicatie om medewerkers op de hoogte te houden van ontwikkelingen.

spotler surveys versturen

Stuur enquêtes uit naar je doelgroepen met Spotler

Ben je benieuwd wat er speelt in jouw gemeente of onder je medewerkers? Met het uitsturen van een enquête krijg je antwoord op je vragen. Met de Spotler Survey module kun je een onderzoek met verschillende type vragen opstellen, van matrixvragen tot rapportcijfer-vragen. Met de uitgebreide rapportage kun je zelf aan de slag om te kijken wat de verbeterpunten zijn! Op deze manier kun je de communicatie en service telkens verbeteren, gebaseerd op de mening van jouw doelgroep.

case gemeente leiden

"De customer success manager van Spotler heeft ons goed geadviseerd hoe we van een standaard maandelijkse nieuwsbrief naar een op maat wekelijkse nieuwsbrief konden gaan."

Daisy de Jong-Sierat Communicatiemedewerker

Relevante nieuwsbrieven

Personalisatie in e‑mails is bewezen effectief. Je kunt hiervoor database­velden in Spotler gebruiken. Je kunt je nieuwsbrieven personaliseren met een aanhef, in de onderwerpregel of via de afzender van het bericht.

Maar ook andere content tonen voor een deel van je doelgroep kun je eenvoudig instellen. Bijvoorbeeld verschillende content voor bewoners en bedrijven in verschillende wijken of op verschillende bedrijven­terreinen. Of verschillende content op basis van interesses en voorkeuren zoals wegwerkzaamheden of vrije tijd.

De juiste informatie naar de juiste doelgroep

Je wilt je ontvanger de juiste informatie geven over datgene wat hem interesseert. Met Spotler kun je in een paar klikken een compleet formulier in elkaar zetten waar je niet alleen vraagt naar de naam en het e-mailadres, maar de opties kan geven om een nieuwsbrief te ontvangen over bepaalde onderwerpen die voor jouw doelgroep interessant is. Hierdoor kun je doelgroepen segmenteren en gerichte nieuwsbrieven versturen naar de ontvanger.

De informatie wordt binnen Spotler opgeslagen en je kunt te allen tijde een rapportage uitdraaien! Hierdoor krijg je een beter inzicht in je doelgroepen en kun je de gegevens van de personen blijven aanvullen en inzetten voor e‑mail marketing.

spotler gibit arbit

Voldoen aan GIBIT en ARBIT

Door onze jarenlange ervaring met samenwerken met gemeenten en rijksoverheden heeft Spotler specifieke proposities ontwikkeld, die naadloos aansluiten bij de GIBIT en ARBIT inkoopvoorwaarden. Onze voorwaarden zijn door juristen vooraf getoetst op uitvoerbaarheid en waar nodig op onderdelen aangevuld of aangepast middels specifieke voorwaarden in de overeenkomst. Deze voorwaarden worden standaard van toepassing verklaard op onze dienstverlening en prevaleren boven de eigen algemene voorwaarden van Spotler. De dienstverlening van Spotler is daarmee volledig compliant aan de specifieke vereisten van gemeenten en de rijksoverheid.

spotler veilige informatievoorzieningen

Professionele en veilige informatievoorziening

Overheden en gemeenten hechten waarde aan professionele en doeltreffende communicatie met hun doelgroepen. Zij informeren hun burgers en belanghebbende graag tijdig en juist. Belangrijk daarbij is dat de privacy van hun ontvangers gewaarborgd is en dat alle persoonlijke gegevens beveiligd zijn. Bij Spotler staat veiligheid voorop en hierdoor worden service­berichten, uitnodigingen en nieuwsbrieven op een veilige manier verzonden naar jouw doelgroep.

Spotler Wet Digitale Toegankelijkheid

Voldoen aan de Wet Digitale Toegankelijk

De formulieren en enquetes die je met Spotler inzet zijn volledig compliant met de voorwaarden die daaraan worden gesteld in de Wet Digitale Toegankelijkheid, waardoor ook mensen met (visuele) beperkingen gebruik kunnen maken van de formulieren en enquetes die je met Spotler maakt en gebruikt.

Tips om je inwoners te bereiken met e-mailcommunicatie

Lees in onze white paper de mogelijkheden, inspiratie en voorbeelden voor e-mailcommunicatie voor gemeenten.

white paper email marketing overheid en gemeenten
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  • Met onze tweewekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws over e‑mail marketing & marketing automation, acties en kennis­documenten van Spotler.

Onder andere deze organisaties gingen je voor

Gemeente Krimpen aan den IJssel
Gemeente Zaanstad
Gemeente Sint Athonis
Gemeente ‘s-Hertogenbosch
UWV
Gemeente Zoetermeer
CAK
Logius
Gemeente Leiden
Ministerie van Financiën
Gemeente Pijnacker Nootdorp
RVO Octrooicentrum Nederland
NLdigital
RDW
Provincie Groningen
Gemeente Doetinchem
Platform WOW
Gemeente Westland
Gemeente Leidschendam-Voorburg
Gemeente Oegstgeest
Gemeente Weert
Gemeente Zandvoort
De Koninklijke Bibliotheek
Kadaster – home
Gemeente Heerlen
Gemeente Stein

Meer weten over Spotler?

next-step-demo-functionaliteiten
Uitgebreid softwarepakket

Functionaliteiten om het maximale uit je e-mail marketing te halen.

Image
Doe de online producttour

Alle modules en mogelijkheden in één handige video te zien.

next-step-demo-inplannen
Plan een online demo in

In 30 minuten laten wij je zien wat jij met Spotler kan bereiken.

nextstep-team
Meer over onze organisatie

Eén team met één missie: Gebruikers succesvol maken!

Go to top
Direct Contact