Nieuwsbrieven maken doe je eenvoudig met Spotler Mail+

Spotler Mail+ is de ideale software voor het opmaken en versturen van goed scorende nieuwsbrieven

spotler email

Professionele e-mailnieuwsbrief

Je wilt een professionele nieuwsbrief maken en versturen, maar geen tijd verspillen aan technische aspecten. Onze software biedt daarom een handige editor waar elke marketeer en communicatie­professional prettig mee werkt. Je hoeft geen HTML-kennis te hebben om zelf een nieuwsbrief te maken.

Met onze editor kun je eenvoudig mooie e‑mailberichten en landings­pagina’s maken. De slimme content­blokken en uitgebreide drag & drop functie werken snel en flexibel voor een optimaal resultaat. Uiteraard kun je templates gebruiken die geoptimaliseerd zijn voor elk device zodat je mailings er goed uit zien op desktop, tablet en mobiel.

nieuwsbrieven in eigen huisstijl

Nieuwsbrief in jouw huisstijl

Het nieuwsbrieftemplate waarmee je de mailings maakt is uiteraard in jouw huisstijl. Zo zijn jouw mailings herkenbaar voor je ontvangers en straal je vertrouwen uit.

Met onze template editor kun je zelf een standaard template in je eigen huisstijl maken. Wil je een uitgebreider design, dan maken onze e‑maildesigners graag een passend ontwerp voor je. Onze technische specialisten zorgen dat je template goed zichtbaar is in de populairste e‑mail clients. Daarnaast krijg je op basis van het nieuwsbrieftemplate ook een template voor je landingspagina’s.

Nieuwsbrief op basis van interesses

Door in je e‑mail­berichten ontvangers de mogelijkheid te geven om hun gegevens aan te vullen, kun je hun profielen verrijken met hun interesses. Ieder contentblok in je nieuwsbrief kun je vervolgens per interesse­gebied optioneel maken en verzenden, zodat ontvangers relevantere informatie ontvangen.

Dynamische content per doelgroep

Een goede manier om de relevantie van je nieuwsbrief te verhogen, is door je content dynamisch in te zetten per doelgroep. Door je database in te delen in homogene segmenten, kun je hen ook met verschillende boodschappen benaderen. Ook nu maak je content­blokken optioneel, alleen verzend je ze nu op basis van relevantie per doelgroep.

Personalisatie

Voeg personalisatie toe in je nieuwsbrieven om direct de aandacht van je ontvanger te trekken. Zo kun je personaliseren met een voornaam in de onderwerpregel of je nieuwsbrief starten met een aanhef zoals ‘Beste Peter’ of ‘Geachte meneer Van Schie’. Je kunt ook de bedrijfsnaam van het contact in je nieuwsbrief verwerken. Of je plaatst een verwijzing naar de woonplaats van het contact in je mailing.

Slimme herhaalverzending

Met Spotler Mail+ kun je eenvoudig een herhaal­verzending inplannen naar de contacten die je nieuwsbrief niet hebben geopend. Zo vergroot je het aantal ontvangers die de e‑mail openen, waardoor je sneller je doel bereikt. Bijvoorbeeld een hogere open ratio, meer aanmeldingen voor een event of meer downloads van een kennis­document. Dit is in Spotler Mail+ met een paar klikken te realiseren.

nieuwsbrieven landingspaginas

Gebruik onze landings­­pagina’s voor je nieuwsbrief

Binnen onze software bieden we de mogelijkheid om losse landings­­pagina’s aan te maken. Onze landingspagina’s zijn ideaal om ‘meer informatie’-teksten, video’s, enquêtes en formulieren te plaatsen. Daarnaast heb je het voordeel dat je alle afleiding van je website (zoals de navigatie) weghaalt en andere conversie­bronnen (search, ads, social) weghoudt van je landingspagina. Zo kun je met e-mail direct sturen op meetbare conversie via je landings­pagina’s.

Hoe maak je een nieuwsbrief?

nieuwsbrief maken stap1 doelgroepselecties maken

Stap 1: Doelgroep­selectie

Een doelgroepselectie maken is in paar klikken gereed. Je kunt onder andere een selectie maken op basis van demografische, geografische en profiel­­gegevens. Denk bijvoorbeeld aan een doelgroep­­­selectie op basis van klikgedrag, maar ook op gegevens die afkomstig zijn vanuit een koppeling met een CRM-systeem of webshopsoftware.

nieuwsbrief maken stap2 bericht opstellen

Stap 2: Nieuwsbrief opmaken

De inhoud van de nieuwsbrief is het belangrijkst. Daarom biedt Spotler Mail+ een gebruiks­vriendelijke drag & drop editor waarmee je eenvoudig de juiste content­blokken selecteert. Zo kun je goed inschatten hoeveel tekst en welke afbeeldingen je per contentblok moet toevoegen. Daarnaast voeg je in een handomdraai personalisatie en social share functies toe.

nieuwsbrief maken stap3 abtesten

Stap 3: A/B-testen uitvoeren

Optimaliseer de inhoud van je berichten met de A/B-test functie van Spotler Mail+. Test een paar varianten van het bericht en zie welke variant het beste scoort. Je kunt testen op:

  • afzender
  • onderwerpregel en snippet
  • visuals
  • content

nieuwsbrief maken stap4 nieuwsbrief versturen

Stap 4: Nieuwsbrief versturen

Je kunt je nieuwsbrief direct versturen of inplannen voor een later tijdstip. Spotler Mail+ zorgt er uiteraard voor dat je boodschap aankomt in de inbox van de ontvangers. Precies zoals je hem vanuit Spotler Mail+ hebt verzonden. Heb je de mailing eenmaal verstuurd, dan houdt onze software ook nauwkeurig de resultaten bij zoals open- en klik ratio.

nieuwsbrief maken stap5 resultaten analyseren

Stap 5: Resultaten analyseren

Het resultaat van je nieuwsbrief is waar het uiteindelijk om gaat. Daarom vind je in Spotler Mail+ uitgebreide rapportages inclusief alle opens, doorkliks, conversiekliks, bounces en afmeldingen. Je kunt vervolgens bekijken wat succesvol was en wat je de volgende keer kan optimaliseren.

uitgebreide opmaakmogelijkheden

Uitgebreide opmaak­mogelijkheden

Met de uitgebreide opmaak­mogelijkheden van Spotler Mail+ maak je zelf goede nieuwsbrieven met een gaaf design. Deze opties zijn gewoon inbegrepen bij je licentie, je hoeft er niet extra voor te betalen.

Gepersonaliseerde afbeeldingen

Geef je nieuwsbrief een mooie upgrade met een gave gepersonaliseerde afbeelding. Pas de personalisatie toe in een afbeelding waarmee het lijkt alsof je speciaal voor de ontvanger een afbeelding hebt opgemaakt. Je kunt bijvoorbeeld de voornaam van een ontvanger in een afbeelding verwerken.

Countdown timer

Met een countdown timer voeg je urgentie toe en verhoog je je conversie. Met deze afbeelding tel je af naar een bepaald moment, bijvoorbeeld de start van een klantendag, start van ticketverkoop of je geeft aan hoe lang de uitverkoop nog duurt. En een leuke extra: je kunt de countdown timer ook omdraaien en optellen vanaf een bepaald moment.

Afbeeldingen bewerken

Moet een afbeelding bewerkt worden? Geen probleem met onze afbeelding editor. Je kunt onder andere afbeeldingen bijsnijden, roteren, filters en tekst toevoegen.

Documenten toevoegen

Het is ook mogelijk om een document te uploaden in Spotler Mail+ en hier in je e-mail naar te verwijzen. Handig als je een Word-, Excel-, PowerPoint- of PDF-bestand wilt delen.

Content laten delen op social

Content uit je nieuwsbrief kunnen ontvangers gemakkelijk delen op social media via de buttons in de e‑mail. Per bericht en per kanaal kun je de social post aanpassen. In de mailing­rapportage zie je welke social link het meest gedeeld is.

Een Twitter-bericht met jouw content kan zo binnen no‑time met de wereld worden gedeeld, dankzij onze handige social share functie.

ondersteuning van spotler

De ondersteuning van Spotler

Bij Spotler krijg je niet alleen de software om nieuwsbrieven en campagnes te maken, we ondersteunen je ook bij alle aspecten van e-mail marketing. Met onze verschillende teams staan wij klaar om je e-mail marketing succesvol te maken en jezelf te ontwikkelen tot specialist.

Customer success team

Het customer success team is jouw aanspreekpunt voor een zorgeloze start en het versturen van je eerste mailing.

Support-team

Loop je een keer ergens tegenaan bij het opstellen van een nieuwsbrief? Dan staat ons support-team telefonisch of per mail voor je klaar.

Spotler Help Center

In ons Help Center vind je alles over onze software. Met de handige stappenplannen kun je eenvoudig alle mogelijkheden van je nieuwsbrief benutten.

Kennisbank

Wil je meer leren over e-mail marketing? Bekijk dan onze kennisbank met ongelofelijk veel content. Wij hebben talloze white papers, onderzoeks­rapporten en blogs waarmee je een e-mail marketing expert wordt.

Wil je de software uitgebreid bekijken?

Plan dan vrijblijvend een online demo in! We laten je graag zien hoe eenvoudig je een nieuwsbrief opstelt met onze software en wat je kunt verwachten van een samenwerking met Spotler.

Plan een online demo in

Go to top
Direct Contact