De gebruikers van Spotler hebben een belangrijke stem in de ontwikkeling van de software. Zodra je klant wordt, kun je via het Spotler Ideeënforum doorgeven welke verbeteringen, toevoegingen en eventuele wijzigingen je wenst. En naar deze feedback wordt geluisterd. Elk kwartaal bekijkt Spotler welke ideeën populair zijn en daarvan worden een aantal ideeën ontwikkeld. Om een voorbeeld te noemen: een countdown timer. Deze functionaliteit is nu standaard in de software en voor iedere gebruiker beschikbaar.

Hoe werkt het Spotler Ideeënforum?

Het Spotler Ideeënforum is vanuit een persoonlijke Spotler log-in te benaderen en leidt naar een aparte webomgeving waar klanten ideeën kunnen posten, waar ze comments kunnen achterlaten en waar ze zelf ontwikkelideeën kunnen aandragen. Het bovenste deel van het Spotler Ideeënforum dashboard ziet er als volgt uit:

Ideeën worden altijd gescreend door het Spotler Ontwikkelteam. Dit team bepaalt de haalbaarheid en reikwijdte van de ingebrachte ideeën. Omdat Spotler elk kwartaal ideeën uit het Spotler Ideeënforum ontwikkelt, moet de release van de ideeën wel binnen deze termijn te realiseren zijn. Het ontwikkelteam reageert altijd op nieuwe ideeën en stelt gebruikers op de hoogte van de voortgang van het idee.

Via het forum, via pop-ups in de software en via gerichte mailings worden alle andere gebruikers aangespoord om op de ingebrachte ideeën te stemmen. Na afloop van elk kwartaal worden de stemmen geteld.

Welke ideeën zijn de afgelopen maanden ontwikkeld?

In het laatste kwartaal van 2019 en het eerste kwartaal van 2020 zijn de volgende zes klantideeën als nieuwe features toegevoegd:

  • Spellingscontrole in de editor van Spotler
  • Mogelijkheid om één bericht aan meerdere campagnes te koppelen
  • Eenvoudig hergebruiken van formulieren door ingevulde resultaten te archiveren
  • Countdown timer in de mailing
  • Mogelijkheid om snel en eenvoudig hele campagnes te kopiëren
  • Het automatisch kunnen versturen van de laatste nieuwsbrief bij een nieuwe inschrijving

De wensen van Spotler-klanten zijn divers en dat zie je terug in de populariteit van de ideeën. Het loopt van wensen voor verbeteringen in automatische campagnes tot verbeteringen van de editor.

Wie brengen ideeën naar voren?

De diversiteit van de ideeën in het Spotler Ideeënforum verraadt ook een divers publiek. Zo is het idee van de spellingscontrole ingebracht door Tessa Janssen van De Groene Stroomfabriek (Huismerk Energie), het idee om één bericht te kunnen koppelen aan meerdere campagnes door Online Bureau The DISTRIKT uit Eindhoven en de al eerdergenoemde countdown timer komt uit de koker van Hilleen Reinink. Hilleen werkt bij Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep. Ze ontving een taart van Spotler voor haar winnende idee:

Op de vraag aan Hilleen waarom ze dit idee naar voren heeft gebracht, antwoordt ze: ‘Door de inzet van verkoopgerichte nieuwsbrieven is de omzet in onze webshop Boekenwereld.com het afgelopen jaar flink gestegen. En de target voor 2020 is hoog. Nu blijkt uit veel onderzoek dat een tijdelijk aanbod het beste werkt als dit visueel wordt gemaakt. In onze shop staat het aantal dagen en uren dat de actieprijs geldig is. In de nieuwsbrief kon dat nog niet.’

Hilleen zegt verder: ‘Ik ben enorm blij dat iedereen supersnel achter dit idee stond en dat het juist in deze crisistijd wordt uitgerold, want de online verkopen gaan nu door het dak. Ook e-books, luisterboeken en gewone boeken zijn populair en onlangs heeft een uitgeverij getest met 48-uur deals. Dit werkte erg goed.’

“Ik hoop dat alle Spotler-klanten met deze nieuwe toevoeging in de software meer omzet draaien, zodat het eventuele verlies op andere fronten iets verzacht wordt. Creativiteit in acties is nu van belang. Veel succes allemaal en Spotler enorm bedankt voor deze nieuwe verkoopkans die jullie ons bieden!”

Hilleen Reinink, VBK Uitgeversgroep

Ook Spotler ontdekken?

Spotler brengt gebruiksvriendelijke software op de markt voor e-mail marketing en e-mail marketing automation. Voor Spotler is dit geen loze claim, maar een belofte die het bedrijf waarmaakt door gebruikers direct te betrekken bij de ontwikkeling van de software. De gebruikers vormen op het Spotler Ideeënforum een vrolijke en serieuze community.

Heb je ook ideeën over de ontwikkeling van e-mail marketing en e-mail marketing automation? Zou je het geweldig vinden als jouw ideeën terug kunnen komen als echte features in professionele e-mail marketingsoftware? Ga dan aan de slag met Spotler. Neem geheel vrijblijvend contact op met ons verkoopadviesteam op +31 (0)88 – 103 09 00, mail ze via sales@spotler.nl of plan een vrijblijvende online demo in.