Spotler B2B is de nieuwe oplossing in het productportfolio van Spotler. In dit product komen e-mail marketing automation en leadgeneratie software samen. Zo worden B2B-organisaties in staat gesteld om naast het versturen nieuwsbrieven, het inzetten van event driven (nurturing) campagnes ook van anonieme bezoekers leads te maken. In het laatste geval wordt op basis van IP(-adres) de match gemaakt tussen bezoekende organisatie en de bedrijfsnaam die bij de organisatie hoort. Zo wordt met Spotler B2B realtime inzichtelijk gemaakt welke organisaties je website bezoeken.

Waarom leadgeneratie software?

Leadgeneratie software is voor veel B2B-bedrijven geen onbekende software. Zij hebben al een pakket in gebruik hebben of zouden deze software graag aan hun technology stack willen toevoegen. Voor B2B-organisaties zijn e-mail marketing (automation) en de website -naast persoonlijk contact-  de belangrijkste kanalen om in contact te komen en blijven met hun klanten en prospects. B2B-bedrijven die met de e-mail marketing software van Spotler werken, ervaren inmiddels hoe waardevol dit is en welke inzichten zij hiermee krijgen. Zij zetten o.a. (gesegmenteerde) nieuwsbrieven, automatische campagnes op basis van formulierconversies en lead nurturingcampagnes in. Omdat Spotler een grote groep klanten bedient in het B2B-segment en uiteraard als marketing technologiebedrijf goed op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en wensen in de markt, is de lancering van Spotler B2B voor deze doelgroep een logische volgende stap.

Wat is de module Leads in Spotler B2B?

leadgeneratie software

Overzichtspagina in de module Leads van geïdentificeerde ‘leads’ die de website hebben bezocht

De Leads module binnen Spotler B2B is leadgeneratie software waarbij op basis van een unieke dynamische database met IP-adressen met bijbehorende bedrijfsinfo voor gebruikers in kaart wordt gebracht welke bedrijven hun website bezoeken. Dit kan door een tracking code te plaatsen in het CMS van je website. Of in je Google Tagmanager.

In een overzichtelijk dashboard zie je vervolgens realtime welke bedrijven je website bezoeken. En uiteraard kun je deze bezoekers klassificeren in bijvoorbeeld klanten en leads. Maar ook concurrerende bedrijven die je website bezoeken kun je apart labelen. Leads maakt bovendien inzichtelijk welke pagina’s worden bezocht door een bedrijf. En dat is nog niet alles. Je kunt per paginabezoek een score instellen en zo je belangrijkste pagina’s meer waarde meegeven. Bezoekt een bedrijf veel pagina’s die van waarde voor jou zijn dan kun je een automatische alert ontvangen. En dit alert stelt je salesteam in staat direct actie te ondernemen.

Integratie met Spotler software

Door de integratie van de module Leads in Spotler B2B worden contacten in je e-mailbestand nadat ze doorklikken naar je website vanuit een nieuwsbrief of een campagnemail op basis van hun e-maildomein automatisch gekoppeld aan het IP-adres van het bedrijf waar ze werken. Hierdoor kun je volgen welke pagina’s dit contact allemaal bezoekt en kun je op basis daarvan direct de juiste actie ondernemen.

De module Leads is vooralsnog alleen in het Engels te gebruiken en is momenteel nog niet (volledig) geïntegreerd met Spotler B2B. Het product is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Spotler zusterbedrijf Spotler UK (voorheen CommuniGator) dat in 2017 werd overgenomen en nu onderdeel is van de Spotler Group.