Met Bounce Management pak je
de controle over niet afgeleverde e-mails

header large

Krijg grip over je bounces

E-mail bounces correct afhandelen kan best lastig zijn. Als een bericht niet afgeleverd kan worden omdat een e-mailadres onjuist is, dan wil je dat natuurlijk weten. Daarom zijn er standaarden opgesteld hoe een e-mail bounce correct opgebouwd zou moeten worden. Helaas zien we dat deze standaarden niet altijd opgevolgd worden, zonde. Soms worden er zelfs verwarrende boodschappen retour gestuurd om te zorgen dat spammers het lastig krijgen. Met de Bounce Management in SendPro helpen we hier grip op te krijgen.

Hard bounces en soft bounces

Bounces kunnen onderverdeeld worden in ‘soft’ en ‘hard’ bounces. Een softbounce houdt in dat het bericht niet afgeleverd kan worden vanwege een tijdelijk probleem. Bijvoorbeeld vanwege een volle mailbox. Zodra het probleem is opgelost, zal een volgend bericht gewoon weer aankomen.

Bij een hardbounce kan het bericht helemaal niet afgeleverd worden. Bijvoorbeeld bij een niet-bestaand e-mailadres. Toekomstige berichten op hetzelfde e-mailadres zullen dan ook niet aankomen. SendPro filtert op zo’n e-mailadres om je reputatie als afzender te beschermen.

Bounce Management functionaliteiten

De Bounce Management functies binnen SendPro zorgt ervoor dat berichten die niet afgeleverd kunnen worden, op een uitvallijst geplaatst worden. Vanuit deze uitvallijst kan een e-mailadres gecorrigeerd worden. Vervolgens verzend je het bericht gewoon opnieuw. Uiteraard kunnen bounce meldingen ook teruggekoppeld worden naar het bronsysteem zodat het foute e-mailadres ook daar gecorrigeerd kan worden en je datakwaliteit gewaarborgd blijft.

Meer weten over Bounce Management?

Zorg ervoor dat jouw e-mails niet meer bouncen met de Bounce Management feature van SendPro! Test het gratis met een trial account.

Image
Go to top
Direct Contact