De Nederlandse E-mail Marketing Benchmark 2023 is gelanceerd. De benchmark is samengesteld uit data van de E-mail Service Providers Spotler Mail+ en Spotler Webpower. Voor deze benchmark zijn 1,1 miljoen campagnes van 6.039 bedrijven geanalyseerd. In totaal zijn 18,4 miljard mails opgenomen in de benchmark. De campagnes die zijn opgenomen in de benchmark bestaan minimaal uit 500 verzonden e-mails. De Nederlandse E-mail Marketing Benchmark 2023 geeft een betrouwbaar beeld van de Nederlandse e-mailactiviteiten in 2022.

De Nederlandse E-mail Marketing Benchmark geeft je niet alleen een overzicht van de ratio’s van het afgelopen jaar. Je kunt ook mooie historische vergelijkingen maken die teruggaan tot 2015.

Vergelijk je eigen data met branchegenoten

Een vraag die wij vaak krijgen van klanten: “Scoren mijn mailings goed?”. Een heel goede vraag, maar het antwoord is niet makkelijk te geven als je alleen naar je eigen resultaten kijkt. Daarnaast kunnen de resultaten enorm verschillen per branche. Hier biedt de benchmark een uitkomst. In de benchmark vind je namelijk de gegevens terug van 24 verschillende branches. Hiermee kun je heel gedetailleerd nagaan hoe jouw e-mailcampagnes scoren vergeleken met je branchegenoten.

Deze gegevens kun je per branche bekijken:

  • Confirmed Open Rate (COR)
  • Click Through Rate (CTR)
  • Click To Open Rate (CTO)
  • De aflevering
  • Het verzendmoment

Daarnaast kun je filteren op:

  • Jaartal
  • Doelgroep
  • Campagneomvang
  • Frequentie

In 2022 zijn er veel ontwikkelingen geweest die je ook terug kunt zien in de e-mailcijfers. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van de energiecrisis of Apple’s Mail Privacy Protection. Het is mogelijk om trends te ontdekken doordat je de data zelf kunt filteren en meerdere jaren met elkaar kunt vergelijken. Wij dagen je graag uit. Speel eens met de filters en bekijk welke waardevolle data jij uit het dashboard kunt halen.

Voorbeeld van filtering op een specifieke branche, doelgroep, jaartal, campagneomvang en frequentie

We hebben 10 learnings voor je op een rij gezet

Het benchmark dashboard geeft je toegang tot waardevolle data. Om je op weg te helpen hebben we een begeleidend rapport geschreven met de belangrijkste conclusies uit de benchmark. Daarnaast lees je in het rapport 10 learnings waar je mee aan de slag kunt. In een online omgeving via dit document kun je de complete benchmark bekijken.

Download de learnings en bekijk de benchmark 2023

Benieuwd naar de resultaten? In dit document presenteren we de leukste en belangrijkste cijfers en learnings uit de benchmark 2023.

In een online omgeving via dit document kun je de complete benchmark bekijken en je eigen cijfers vergelijken met andere organisaties uit je branche.