Duidelijke rapportages
om resultaten te analyseren

Inzicht in je opens, doorkliks, aflevering en conversies vanuit e-mail

Image
analyseer je nieuwsbrief

Analyseer de resultaten van je nieuwsbrief

In Spotler Mail+ kan je uitgebreide rapportages van je nieuwsbrieven en automatische campagnes bekijken. Wij brengen onder andere alle opens en kliks in kaart. Van ieder verzonden mailing zie je hoeveel er zijn afgeleverd ten opzichte van het totaal aantal verstuurde berichten. Uiteraard wordt daarbij ook inzichtelijk gemaakt hoeveel van je ontvangers het bericht hebben geopend en hebben doorgeklikt naar je website, webshop, landingspagina’s en/of enquête.

Analyseer en leer van de resultaten van je mailings om je e-mail communicatie continu te verbeteren.

maak je nieuwsbrief benchmark

Maak je eigen nieuwsbrief benchmark

Stel benchmarks in om de prestaties van dezelfde soort mailings over een bepaalde periode te analyseren. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwsbrieven van het afgelopen jaar naar je klanten met elkaar vergelijken.

Je kunt per nieuwsbrief de resultaten bekijken, bijvoorbeeld of het open- en klikratio van een nieuwsbrief hoger of lager is dan het gemiddelde. Het is ook mogelijk om een trendrapportage te bekijken waarbij je inzicht krijgt in de resultaten op langere termijn. Deze informatie is erg handig om je resultaten te blijven verbeteren.

Heatmaps voor visuele weergave van doorkliks

Alle klik­activiteiten in je mailings worden netjes vastgelegd, maar ook op een mooie visuele wijze weergegeven in een heatmap. Zo kun je per bericht zien op welke link, afbeelding of button het meest is geklikt. Uiterst waardevolle informatie om te gebruiken bij het maken van iedere volgende mailing.

Rapportage automatische e-mail­campagnes

In onze Automation-module kun je automatisch e-mail­campagne instellen en vervolgens de resultaten analyseren. Je krijgt inzicht hoe vaak een campagne is geactiveerd, hoeveel contacten er nog in de campagne actief zijn en hoeveel contacten de campagne hebben afgerond. Daarnaast kun je uiteraard ook de rapportages van de e-mails bekijken die in de campagne zijn opgenomen.

Welke resultaten kun je allemaal meten?

Het leuke van e-mail marketing is dat het heel goed meetbaar is. Je krijgt inzicht in:
 

  • Opens
  • Kliks
  • Social shares
  • Hard en soft bounces
  • Afmeldingen
spotler reports analytics 600x462

Analyseer verder in Google Analytics

Spotler Mail+ kun je koppelen met Google Analytics zodat je de doorkliks naar je site of shop nog beter kunt volgen en een totaal­beeld krijgt van de prestatie van je mailings.

Meer info over de koppeling met Google Analytics

koppelingen intro

Sync resultaten met CRM, CDP of webshop

Als je Spotler Mail+ koppelt met je CRM-, CDP- of shopsoftware dan kun je ook resultaten zoals opens, kliks, bounces en mailhistorie synchroniseren. Erg handig om een compleet beeld te krijgen van alle communicatie met een contact. Bekijk onze koppelingen voor meer informatie en de mogelijkheden.

A/B-test resultaten bekijken

Heb je een A/B-test uitgevoerd? Dan zie je in Spotler Mail+ in een handig overzicht welke variant het beste scoort. Je krijgt inzicht in de opens, (conversie)kliks en afmeldingen per variant. Een ideale manier om te leren wat bij je doelgroep werkt om vervolgens je mailings te optimaliseren.

Nog meer handige opties

  • Exporteer alle interacties naar een CSV-bestand
  • Plan een automatische rapportagemail naar jezelf in
  • Deel eenvoudig de rapportage via e-mail met een collega
  • Exporteer grafieken uit je rapportage om bijvoorbeeld in een presentatie te gebruiken

Wil je meer zien van onze software?

Plan vrijblijvend een online demo in. Wij bekijken graag samen met jou
hoe je je e-mail marketing kunt verbeteren.

Plan een online demo in

Image
Go to top
Direct Contact