Rotterdam, 29 november 2023 – Spotler Group heeft vandaag de overname aangekondigd van Buckles, ontwikkelaar van een (internationaal) connectieplatform. Het toevoegen van Buckles en het Buckles.io platform aan het portfolio van Spotler Group past in de strategie van de Group om klanten te ondersteunen in datavraagstukken. Het verbinden van verschillende platformen en het beschikbaar maken van de juiste data is voor veel marketeers een grote uitdaging. Door de inzet van Buckles.io kunnen zij snel en gemakkelijk diverse platformen die zij inzetten met elkaar koppelen.

Buckles: specialist in e-commerce 

Buckles.io, in 2014 opgericht door Niels den Daas, Kevin Hoogerwerf, Kirsten Ballering, Benjamin Bloot en Emiel Blonk, heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in E-commerce Platforms, E-mail Service Providers en Customer Data Platforms connecties. Inmiddels heeft Buckles 300+ connecties en verwerkt het SaaS platform miljoenen orders per maand. 

Onder de motorkap van Buckles.io zit een zelf ontwikkelde intelligente motor, hierdoor is de betrouwbaarheid hoog en het ontwikkelen en onderhouden van integraties slim en efficiënt opgezet. Hierdoor kan iedere klant zelf de benodigde API-integraties realiseren. Geen kosten up front en geen ontwikkelkosten maar voor een laag bedrag per maand, in 5 minuten de juiste connectie. 

Van maatwerk naar schaalbare standaardisatie 

Den Daas en Hoogerwerf zijn als ondernemers gestart met de oprichting van CodeBridge, een full service development-club voor het maken van maatwerk integraties. Echter alle integraties die werden ontwikkeld moesten tegen lage kosten, zonder een mogelijkheid tot hergebruik en zonder budget voor onderhoud worden doorontwikkeld. Dit leidde tot hoge SLA contracten/kosten bij klanten en hoop frustraties en hoofdpijndossiers. De zoektocht naar een goede oplossing hiervoor leidde tot het idee van Buckles.io en standaardintegraties tussen platformen. 

Buckles en de Spotler Group 

De samenwerkingen tussen Buckles en andere bedrijven binnen de Spotler Group (Spotler Nederland en Squeezely) zorgde ervoor dat de wegen van beide organisaties elkaar regelmatig kruisen. De filosofie achter het Buckles platform past binnen de visie die de Spotler Group heeft op software ontwikkeling en dat leidde tot geflirt, verkennende gesprekken, intensievere samenwerking en uiteindelijk tot een acquisitie. 
 
Binnen de Spotler Group kan Buckles.io nog meer waarde en efficiency toevoegen en kan het platform sneller (internationaal) doorgroeien; een droom die werkelijkheid wordt voor Niels den Daas: “De producten binnen de groep zijn complementair aan elkaar en we kunnen hier met Buckles een hele mooie WIN-WIN gaan realiseren door enerzijds de producten in de Group via Buckles te integreren, maar anderzijds al onze bestaande integraties naar alle klanten binnen de Group te brengen. Hier door kunnen we nu zo snel en schaalbaar groeien binnen een tijdframe wat anders nooit haalbaar was geweest.” 

Lee Chadwick, CEO van de Spotler Group: “Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden die het Buckles connector platform ons en onze klanten biedt. Buckles geeft ons de mogelijkheid om snel en gemakkelijk verbindingen te leggen tussen onze producten en de buitenwereld, waardoor we snel gegevens kunnen binnenhalen om slimmere segmenten te voeden en voortdurend de juiste boodschap via het juiste kanaal aan de juiste persoon op het juiste moment af te leveren.”