Donderdag 8 juni organiseerde onze partner valantic de tweede editie van valantic fest op een geweldige locatie in Rotterdam: de Van Nelle Fabriek. Tijdens de tweede editie van dit festival kon Spotler als sponsor niet ontbreken. Dus gingen 4 Spotler-collega’s naar Rotterdam om de sfeer te gaan proeven, te luisteren naar een inspirerende keynote van astronaut André Kuipers en te praten met bekende en onbekende interessante gasten.

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door het team van valantic. We spraken onder andere met Collin, Michelle, Emma en Frank. Dit zijn de mensen binnen valantic die het meest met Spotler Mail+ werken voor klanten. Uiteraard was het thema Space & Tech vooraf bekend bij ons, maar op het moment dat de DeLorean uit de blockbuster movie Back to the Future werd binnengereden beseften we ons dat dit geen standaard event zou gaan worden.

valantic-fest-2023-delorean

Welkomstwoord Managing Director

Rond half zeven werd iedereen welkom geheten door de managing director van valantic NL Jelmer Spoelstra. Hij vertelde dat het eerste valantic fest vorig jaar goed had uitgepakt en naar meer smaakte. Tevens vertelde hij dat het doel van deze middag en avond was om niet alleen te netwerken, maar om ook juíst een keer te genieten van zon, een toplocatie, goed eten en een mooie keynote. Door het jaar heen worden er doorgaans prachtige kennissessies en informatieve bijeenkomsten georganiseerd, maar vanavond lag de nadruk daar niet op, vertelde hij.

valantic-fest-2023-andre-kuipers

Keynote André Kuipers

Daarna was de keynote van de Nederlandse astronaut André Kuipers. André nam ons letterlijk en figuurlijk mee in de voorbereiding van zijn ruimtereizen en wat voor impact dit heeft op hemzelf en zijn familie. Door zijn blik op de wereld, mede gevormd door zijn uniek kijk van bovenaf, blijft hij een voorvechter van een betere wereld. De impact op het milieu is gigantisch en André liet meerdere malen doorschemeren dat circulaire oplossingen, zoals bijvoorbeeld van het bedrijf Space X (waarbij gebruikte rakketten worden opgevangen terug op aarde én opnieuw worden gebruikt) mede kunnen bijdragen aan het verbeteren van de impact.  

Afsluitend diner & feest

Na de keynote werd het buffet voor alle gasten geopend en draaide de dj mooie tunes op het terrein. Het was leuk om onze valantic-contacten te spreken, maar ook om klanten en prospects te zien. De collega’s van onze zusterbedrijven Squeezely en Sooqr uit de Spotler Group waren ook aanwezig. Op naar een verdere uitbreiding tussen valantic en de Spotler Group!