Als je op zoek bent naar een nieuwe job, dan is de keuze reuze. Dat ondervinden wij bij Spotler natuurlijk ook. Hoog tijd om echt eens antwoord te geven op al je vragen over ‘werken bij Spotler’. Wat bedoelen wij met ‘collegialiteit’, ‘jezelf durven te zijn’, ‘houden van een uitdaging’ en nog zo’n berg HR-containerbegrippen? Kortom, waarom zou je bij Spotler willen werken?

De online wereld van Microsoft Teams & onze ontwikkelfilosofie

Sinds corona hebben we met z’n allen Microsoft Teams ontdekt. Bij Spotler idem dito. Dus geen Zoom, Google Hangouts, Skype of zoiets hips als Jitsi. Gewoon Teams. Ook wij vinden het handig als je vanuit je e-mail een meeting kunt inplannen met een directe link naar Teams. In onze online kantooromgeving vind je daarom ook Outlook, Word, Excel et cetera.

Wat ik nu ga opschrijven, vinden mijn collega’s grappig: als je Zoom vergelijkt met Teams dan is een van de zaken die verschillen dat je bij Zoom 30 uur achter elkaar kunt vergaderen en bij Teams slechts 24 uur. Tja, dan is de keuze snel gemaakt.

Dit soort gebbetjes vinden wij grappig. Waarom? Wie heeft er nou zo lang een meeting? Dit zijn ook precies de dingen waar we een hekel aan hebben: overdreven feature-rijkdom. Ons eigen ontwikkelteam zal nooit functies en mogelijkheden toevoegen aan onze software voor ‘de leuk’. Het moet iets toevoegen voor onze gebruikers. Wij hebben daar meerdere blogs over geschreven. Bekijk maar eens de blogs ‘Met Spotler richt je automations in‘, ‘Hoe maakt Spotler zijn software gebruiksvriendelijk‘ en ‘Gebruikers staan centraal in de ontwikkeling van Spotler‘.

Zodra je bij ons komt werken, dan zie in je Teams het volgende:

Dit screenshot is het beste antwoord op de vraag waarom je voor ons zou willen werken. Dat leggen we graag uit.

Events & Udemy

Als je klikt op Events, dan zie je een uitnodiging om mee te doen aan zaalvoetballen, aan een Tour de France Poule, aan de Geuzenloop Zoetermeer, een padeltoernooi, karaokeavond of aan de Waddinxveense Wafel Wandeling. Dit is zo ongeveer over een periode van drie maanden. En niets is verplicht. Het initiatief voor dit soort events ligt bij de medewerkers. Die wafelwandeling komt van Tjerk, mijn collega op Services die in Waddinxveen woont.

Een bericht van Iris:

Nu kan ik als content marketeer mooie algemene verhalen schrijven over collegialiteit, maar zo’n bericht in Teams zegt wat mij betreft alles. Op onze site staat zo mooi: ‘Bij Spotler houden we van een gezonde balans tussen werk en plezier. We hebben een open, eerlijke en toegankelijke bedrijfscultuur en we hechten waarde aan goed werkgeverschap en collegialiteit.’ Nu weet je wat dat kan betekenen: een carpool-initiatief op poten zetten, omdat de NS staakt tijdens de bedrijfsbbq.

Maar we helpen je niet alleen om van A naar B te komen; we ondersteunen je ook graag via Udemy. Kijk maar eens op de website van deze online opleider en ontdek welke mooie online trainingen je allemaal kunt volgen.

Nieuw bij @ TechOps, Marketing, Educatie, klanten en partners

Wij houden elkaar op de hoogte. Dat moet ook wel, omdat we ook veel thuiswerken. Om te voorkomen dat ik thuis in mijn marketing-bubbel blijf hangen en geen idee meer heb wat de rest van het bedrijf doet, delen wij veel. Dat geldt -gewoon ter illustratie- ook voor mijn collega Miriam die bij Ops werkt en zich ongetwijfeld wel eens afvraagt wat Peter allemaal ontwikkelt voor ons partnernetwerk. Enzovoort. En ook dat ‘delen’ doen we veel via Teams. Als voorbeeld een berichtje van Miriam:

Spotler Nederland & de Spotler Group

Als je kiest om voor Spotler te werken, dan kies je voor Spotler Nederland. Een overzichtelijk bedrijf met zo’n 100 medewerkers plus een modern kantoorgebouw. Dat klinkt heel erg als mkb en dat is ’t ook. Toch zijn die 100 medewerkers allemaal bezig met voornamelijk één online kanaal: e-mail. En dat is bijzonder. Er zijn niet veel bedrijven in Nederland die dat kunnen zeggen. Het label ‘mkb’ past dus niet altijd. Spotler is onderdeel van de Spotler Group en gezamenlijk met onze zusterbedrijven kunnen we gerust opschrijven dat we één van de grootste E-mail Service Providers van het land zijn.

Het bedrijf Squeezely -waar Miriam over schrijft- is zo’n zusterbedrijf. Samen met Spotler UK, OBI4wan, Really Simple Systems, Shopping Minds, Datatrics en Wireless Services vormen wij de Spotler Group.

Als je iets hebt met online, met marketing automation en met SaaS-bedrijven, dan kun je binnen Spotler alle kanten op. Zo is Ilona, onze HR manager, doorgegroeid naar de positie van HR Manager van de hele Spotler Group en stuurt ze vier collega’s aan. Zelfs als je de mogelijkheden open wilt houden voor een internationale carrière, dan kun je je prima melden bij Spotler. 

Work hard, play hard

Spotler is aanwezig op veel nationale en internationale events, we leveren e-mail marketing automation software voor ruim 5.000 gebruikers en via onze software worden meer dan 1 miljard e-mailberichten per jaar verzonden. Dat betekent dat wij met 100 man een behoorlijke ‘exposure’ hebben. En het betekent zeker dat we moeten werken vanuit strenge kwaliteitskaders. Wat we doen, moet goed zijn.

Om een voorbeeld te geven waar ik en mijn collega’s bij Marketing bij betrokken zijn geweest:

Ons werk moet zo goed zijn, dan we een compliment kunnen verdienen van een bedrijf als Bol.com waar meer dan 2.000 mensen werken. Dit alles geldt natuurlijk niet alleen voor de marketeers die bij ons willen werken, het geldt bijvoorbeeld ook voor onze developers. Je hebt software in handen waar veel organisaties een belangrijk deel van hun omzet uithalen en waar dagelijks veel marketeers en communicatiespecialisten mee aan de slag zijn. Daar kunnen geen haperingen in zitten.

Nog een voorbeeld: onze salesmannen Mark en Glenn hebben ondertussen zo veel kennis van e-mail marketing automation dat ze trainingen geven. Voor het opleidingsinstituut Competence Factory verzorgen ze nu de training ‘E-mailmarketing voor e-commerce’. Je kunt met Spotler echt alle kanten op, zolang je de kwaliteit van je werk maar in het oog houdt.

Maar dat harde werken, wisselen we graag af met mooie bedrijfsuitjes. En we willen heel graag dat je minimaal één dag per week naar kantoor komt. Anders houden we te veel vers fruit over.

Vier het met een video

Echt typisch Spotler: een collega trakteren op een persoonlijke videoboodschap als hij x-aantal jaren in dienst is. We vinden dit zo leuk dat we er in Teams een apart kanaal van hebben gemaakt. Ik, contentmarketeer en schrijver van dit artikel, legt graag zijn hoofd op het hakblok: bekijk mij jubileumvideo op YouTube.

Daarnaast hebben we af en toe leuke projecten zoals het maken van een kerstboodschap voor onze klanten en partners:

De video was zichtbaar in ons “Metaverse” kerstdorp die we hadden gemaakt zodat klanten en partners er rond konden lopen.

Wij zijn ook gek op films, dus een jaar later hadden we weer wat anders creatiefs bedacht. We hebben toen een Kerstfilm Quiz gemaakt voor onze klanten en partners. Compleet met foto’s van collega’s in nagemaakte filmposters van bekende kerstfilms.

Heb jij een leuk idee voor onze kerstboodschap? Laat het ons gerust weten!

Werken bij Spotler

Spreekt onze cultuur je aan, kom dan voor ons werken. Bekijk meer informatie en een overzicht van de vacatures.

En zit jouw job er niet tussen, stuur dan een mailtje naar onze recruiter Marleen van der Meulen. Wellicht kan ze je verder helpen aan je droombaan. Daarnaast vertelt ze je graag meer over werken bij Spotler. Hopelijk tot snel!