Voor je het weet staan de belangrijkste inhakers en feestdagen weer voor de deur en sta je met zweet op je voorhoofd te bedenken wat je voor welke inhaker of feestdag moet inzetten. Wanneer je in je vakantie-modus zit en jezelf losweekt van je dagelijkse taken, krijgt je hoofd de ruimte voor nieuwe en creatieve ideeën. Als daar ook nog zakelijke ideeën tussen zitten dan komt dat goed uit. Wij gaan je helpen om goed voorbereid het laatste gedeelte van het jaar in te gaan.

Bepaal op welke inhakers je wilt inspelen

We hebben een mooie inhaakkalender en een lookbook gemaakt met uitgebreide informatie over de inhakers die er in een jaar voorbij komen. Download de Inhaakkalender 2023 en het E-mail Lookbook 2023 en bekijk eens welke inhakers bij jouw organisatie passen. Met Prinsjesdag kan een B2B-organisatie goed inhaken door de plannen van de regering te vertalen voor de branche waarin zij werkzaam zijn. Terwijl een B2C-organisatie kan inhaken op Burendag door nieuwe koffiekopjes, een koektrommel of een mooie tuinset aan te bieden om gezellig met de buren te socializen. Bepaal dus welke inhakers bij je organisatie passen én je wilt inzetten.

Zorg dat je klaar bent voor de inhakers

Wanneer je hebt bepaalt welke inhakers je wilt gaan inzetten, is het goed om daarna een planning te maken. Wanneer is de inhaakdag? Moeten daarvoor producten, diensten of websitepagina’s voorbereid worden? Stel je hebt een boekenwinkel en je wilt inhaken op de Kinderboekenweek of je hebt een feestwinkel en je wilt inhaken op Halloween. Dan wil je er zeker van zijn dat je voldoende producten hebt die aansluiten bij de inhaker en dat je website up-to-date is voor de inhaker. En wanneer je een speciale actie hebt, wil je dat dit ook duidelijk wordt weergegeven op je verschillende kanalen.

Maak een contentplanning

Je weet welke inhakers je gaat inzetten en je hebt ervoor gezorgd dat je er klaar voor bent. Maar hoe meer het einde van het jaar nadert hoe drukker het wordt. Het is natuurlijk te gek om in te haken op Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas en Kerst, maar het is ook de drukste periode van het jaar. Last minute je content schrijven, een visual bedenken en je nieuwsbrief maken is dan niet fijn. Op de contentplanning geef je aan wat je nodig hebt en zorgt ervoor dat je je nieuwsbrieven kan inplannen waardoor je meer rust hebt.

Val op met een inhaker

Het is altijd goed als je een inhaker inzet die past bij jouw organisatie, maar het is ook leuk om aan je doelgroep eens een andere kant te laten zien. In onze inhaakkalender en lookbook delen we verschillende soorten inhakers. Ga met je organisatie de strijd aan met het vuil rondom jullie pand op World Cleanup Day (16 september 2023), serveer tijdens de lunch een lekkere pasta op Wereld Pasta Dag (25 oktober 2023), ga samen de strijd aan tegen kanker met Movember (1 t/m 30 november 2023) of proost gezamenlijk op Foute Kersttruiendag (15 december 2023) om het jaar af te sluiten.

Wil je nooit meer een inhaker missen? Meld je aan voor de Inhaak Alert!

Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden van alle komende inhakers? En gelijk handvatten ontvangen om er op een creatieve manier op in te spelen? Meld je dan aan voor de gratis Inhaak Alerts! In de alerts ontvang je maandelijks:

  • alle inhakers voor de komende maand
  • uitgelichte leuke en belangrijke inhakers
  • tips, inspiratie en bijpassende kennisdocumenten