Voor het vijfde achtereenvolgende jaar publiceren CG Selecties en Spotler het Nationaal E-mail Onderzoek. Het onderzoek geeft in 26 conclusies een compleet beeld van onze beleving en gebruik van e-mail en social media. Hierbij kijken we naar aan -en afmeldgedrag, de inbox, leesmomenten, koopgedrag en populariteit. In dit blog een overzicht van de websites waar je meer informatie vindt over de uitkomsten van het Nationaal E-mail Onderzoek 2017.

Marketingfacts

Uit het onderzoek blijkt dat e-mail het meest efficiënte en betrouwbare kanaal is voor aankopen. In het blog van Hendrik Westerhuis op de website van Marketingfacts lees je waarom dit zo is.

Lees het blog van Marketingfacts

Frankwatching

Maar liefst 93% Nederlanders ingeschreven op nieuwsbrieven, concludeert Mark van den Berg in zijn blog op Frankwatching. Hieruit blijkt dat e-mail nog steeds een belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven.

Lees het blog van Frankwatching

Dutchcowboys

Eén van de belangrijkste conclusies uit het onderzoek is dat de populariteit van e-mail op de smartphone nog steeds toeneemt. Op de website van Dutchcowboys lees je dat het wijsheid is om een mobile first strategie te omarmen als het om mailings versturen gaat.

Lees het blog van Dutchcowboys

Emerce

De Nederlander zit niet te wachten op advertenties via social media. Volgens Hendrik Westerhuis ligt het alternatief voor de hand: e-mail. Lees meer in het blog dat hij schreef voor de website van Emerce.

Lees het blog van Emerce

Lightspeed

E-mail is nog steeds grootste aanjager online aankopen. Het kanaal e-mail heeft daarmee veel invloed op hoe webshops hun marketingactiviteiten inrichten. In dit blog op de website van e-commerce platform Lightspeed lees je alles over de sterke relatie tussen e-commerce en e-mail marketing.

Lees het blog van Lightspeed

Nieuws.social

Uit het Nationaal E-mail Onderzoek 2017 kunnen we de conclusie trekken dat bijna alle Nederlands wel iets met social doen. En als het gaat om privacy dan hebben Nederlanders wel vertrouwen in e-mail, maar niet in social. Dit en meer lees je in het onderstaande blog.

Lees het blog van Nieuws.social

Twinkle

Driekwart van de Nederlandse consumenten kocht weleens iets naar aanleiding van een reclamemail. Bernadette van den Hooven schreef er een blog over op de website van Twinkle.

Lees het blog van Twinkle

Download het Nationaal E-mail Onderzoek

Wil je het onderzoek doorlezen? Dat kan! Uiteraard bieden de mogelijkheid om het onderzoek gratis te downloaden.